Miközben a világ hírei jelenleg több nagy csoportba sorolódnak, a határmezsgyéken is zajlik a töprengés. Az angol választások, a focisták, és a hazai idegrohamok mellett például felbukkant Fábián András írása Huppa-n a tanárok, vagy inkább a tanári mozgalmárok védelmében. Tanítani címmel. Ezúton, és minden külön promóciós szándék nélkül jelzem: érdemes elolvasni. Aki persze nem akarja, ne olvassa. Azért, különösen annak, aki a kommunikáció, mint műfaj iránt érdeklődik, mindenképpen érdekes olvasmány lehet. Ugyanúgy, ahogy számos más írás elolvasása. Elvégre nem egyetérteni kell vele, hanem ismerni. Mint véleményt. Mint olyan véleményt, amelyik biztos kézzel fogalmaz meg olyan gondolatokat, amelyet hallani szeretnének azok, akik a tanárok mozgalmában a világ megváltását, a vezetőkben pedig az ügyeletes messiásokat akarják látni. Lehetőleg kritika nélkül. Mindamellett nem szeretnék abba a hibába esni, vagy legalább nem mélyen, hogy csak vagdalkozok a semmiről. Tehát jöjjenek, igaz...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Szerintem a pedagógiai szakma akkor jutott holtpontra amikor egy bármilyen egyetemet végzett akárkit a katedra mellé ültettek, ezzel átvéve a felsőbbiskolák módszereit, A tanítás nem csak a tudás átadását kéne jelentse, hanem annál sokkal többet. A tanárnak nem csak a leadandó anyagot kell ismerje hanem a gyereket is, és úgy kell az órát megtartsa, hogy az ne csak a száraz tananyagról szóljon.
A másik oldal vagyis a szűlő és a diák szemszögéből pedig az a bökkenő, hogy annyira belesulykolták a fejükbe hogy a tanár nekik csak egy alárendelt személy, hogy már képtelenség visszaszerezni azt a tiszteletet ami kijár nekik.
GeoCravker
A társadalom szemszögéből a tanár ugyanolyan szereplő, mint a kőmíves. annyi tiszteletet érdemel, amennyit ki tud magának vívni. S pont annyi védelem jár neki is, mint bármely közalkalmazottnak. Akit a köz alkalmaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.