Több mint háromszáz határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken és szombaton 130-130, vasárnap 46 migránst fogtak el.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, azonban februárban, márciusban és áprilisban is előfordult több olyan nap, hogy kétszáznál is több migránst tartóztattak föl, húsvét hétfőn idén a legtöbbet, 255-öt. Hétfőtől vasárnapig 637 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten – június 13-tól 19-ig – ez a szám 907 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak a magukat afgánnak, szíriainak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Kuba vagy Srí Lanka.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
tényleg tájékozatlan vagyok, belátom..biztos oka van, hogy nem lehet egy határozott mozdulattal visszaküldeni őket amerről jöttek..itt csak a macera van velük...értesíteni kellene a német követséget, hogy merkelhez ügyfelek érkeztek, viheti őket..

...ez a játék örökké fog tartani? Orbán aszonta migráncsmentesek leszünk..nagyon nem úgy néz ki...
vonotok
Az ilyen hírekkel meddig akarnak még ijesztgetni. Van akit egyáltalán még érdekli az etetésnek, hülyítésnek ez a formája?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.