Pert nyert a belvárosi önkormányzat ellen a Népszabadság a Kúrián, ezzel bebizonyosodott, hogy a kiskörúti ingatlanokat 159 ezer forintos négyzetméteráron adták el – tájékoztatott a NOL.hu.

A lap tavaly januárban írt arról, hogy a Belváros a Károly körút 22–24. alatti – összesen 1500 négyzetméteres – helyiségeket több mint százmillió forint kedvezménnyel, 240 millió forintért adta el. Az önkormányzat ezt annak ellenére tette, hogy az övezeti átlagárat korábban 380 ezer forintban határozták meg.

A 2010 júliusában bejegyzett, Maráczy Endréhez, a Fehérvár FC (később: Videoton) futballcsapat korábbi ügyvezetőjéhez köthető L. V. L. S. H. Kft. úgy vette meg a helyiségeket, hogy az adásvétel előtt készült szak­értői jelentés 

mindössze 198, illetve 254 ezer forintra taksálta az ingatlanok négyzetméterenkénti értékét.

Egyéb kedvezményekkel és trükkökkel végül 159 ezer forintig sikerült lenyomni az egységárat.

A belvárosi önkormányzat helyreigazítási pert indított, de első fokon a bíróság a lapnak adott igazat. Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött, hogy a Népszabadság valótlant állított, kifogásolták, hogy nem jelezték a pincék méretét, és azt, hogy a pincerészek csökkentették az ingatlan árát.

Harmadfokon a Kúria úgy döntött, mégis a lapnak van igaza, cikkük a valóságnak megfelelően számolt be a Károly körúti ingatlanok értékesítéséről, és hatályában fenntartotta az elsőfokú ítéletet.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Még a végén kiderül, hogy tényleg volt intim kapcsolat Rogán, Portik és a 10 millió közt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Szorul a hurok...a kis görény kisz-titkár körül..
justhpeter
@szaboria1: A Pasa parkot egy élet munkájából fizette ki. Ami nyilvánvaló hazugság. A Pasa parkot sokunk élete munkájából fizette ki.
vukkocska
Lehet, hogy ez az utolsó pere a Népszabadságnak. Ha Mészáros Lőrinc valójában megveszi, nem lesz, aki megírja a mocskot.
szaboria1
@vukkocska: Sajna ma már a régi lapokat tönkre tették.
Desischado
Nekem kétségem sincs tonyő bűnösségéről. A kérdés csak az, hogy mikor ítélik már el végre érte!
Törölt felhasználó
Azért másodfokra már odaszólt Polt... Azért mert szar a hozzátartozó pince elosztása azért fél-harmad ár...ezt birta kihozni a másodfok:) Baszki, szerintem meg pluszba növelnie kéne az árat, hogy egyáltalán van pince!

Azt retek maffia mindenit!

Rogán, lassan elengedi a kezedet, habony vagyis Viktor:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.