Vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy reptéren driftelve okozott halálos balesetet Foktő mellett még tavaly nyáron – közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Nánási László tájékoztatása szerint a 29 éves géderlaki férfi 2015. július 12-én egy hatósági jelzés nélküli autóval jogosulatlanul behajtott egy közforgalom elől elzárt repülőtér kifutópályájára, hogy ott a járművével "nagy sebességgel folyamatos oldalcsúsztatásokat végezzen", azaz drifteljen. A reptér területén legalább harmincan tartózkodtak.

A vádlott úgy indult el és fordult driftelve hirtelen balra a kifutópálya jobb széléről, hogy nem adott elsőbbséget a mögötte gyorsuló és mintegy óránkénti 110 kilométeres sebességgel egyenesen továbbhaladni szándékozó gépkocsinak.

A driftelő autó a másik jármű jobb oldalának csapódott, ennek következtében egy abban hátul utazó fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Egy másik, elöl ülő ember szintén súlyos, körülbelül kilencven nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott is vitt a gépkocsijában elöl, a jobb oldalon utast, aki könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

A büntetlen előéletű driftelőt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.