Jogerős ítélet mondja ki: a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét. A bíróság ezért a pártot nyilvános bocsánatkérésre és egymilliós sérelmi díjra kötelezte. Az ítélet arra is felszólítja a pártot, tartózkodjon a további hasonló jogsértésektől. A bizottság a pénzt a menedékkérők jogi segítségnyújtására fordítja – olvasható a Magyar Helsinki Bizottság honlapján.

Jó hírneve megsértése miatt adott be keresetet tavaly májusban a Magyar Helsinki Bizottság. A kormánypárt május 22-iki sajtóközleménye azt állította: „A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani. Hazugságaikkal szemben a tény az, hogy 2014-ben a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, tehát megélhetési bevándorló volt.”

 A tárgyalás során kiderült, hogy a civilek nem hamisítottak adatokat.

Az ítélet szerint, nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a Fidesznek az MTI-OS útján, mert a jogsértés is ott történt, és más sajtótermékek is átvehetik a „pardont”.

A bíróság egymilliós sérelmi díjat ítélt meg. Az idén januári ítéletében a Fővárosi Törvényszék már csak azért sem találta eltúlzottnak az összeget, mert a párt korábban is hasonlóakat állított, amelyekről jogerősen kimondatott, hogy sértik a Helsinki Bizottság jó hírnevét.

A Fővárosi Ítélőtábla mai jogerős ítéletében – némileg eltérő jogi érveléssel – helybenhagyta az első fokú döntést, így a pártnak már biztosan fizetnie kell és meg kell követnie a civil jogvédő szervezetet. A Helsinki Bizottság a pénzt menedékkérők jogvédelmére fogja költeni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Akkor most újabb adókat is bevezettek fütyiszek???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Boszi27
@papa.49: pl. a fúrott kutak után 3 évente 50 ezer . Kell a pénz a birságokra is nem csak stadionokra + kisvasútra.
human
Minden büntetést a lakosság fizet helyettük. Remélem börtönbe nem nekünk kell menni helyettük is.
colibri
Ami a legszebb az egészben: "A bizottság a pénzt a menedékkérők jogi segítségnyújtására fordítja – olvasható a Magyar Helsinki Bizottság honlapján." Nesze neked fidesssss!!!
Csodálkozó
Fityisz = bűnözők, tolvajok, hazug megélhetési piócák undorító gyülekezete.
justhpeter
Már a fideSSnek sem tetszik annyira a jogállam. Egyre többször kell szopniuk.
Toby
Közpénzből megy ez is! Mostanában nagyon rátapadtak a lócicire a karámbeliek, orbáncról - a genyóról! - bíró mondta ki, hogy hazudott, most meg a csürhe szopta le a pacit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.