Az Európai Unió (EU) intézményrendszerének a kritikája nem jelenti azt, hogy a magyar kormány Európa-ellenes lenne – ezt bírta mondani Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken az M1 aktuális csatornán.

"Azért mert kritizáljuk az európai intézményrendszert, nem vagyunk Európa-ellenesek. Kimondottan azt szeretnénk, hogy Európa jó irányba induljon el, erős Európa legyen" – állította Kovács.

A kormányszóvivő erről annak kapcsán beszélt, hogy a műsorvezető felidézte, ellenzéki pártok csütörtökön úgy reagáltak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter aznapi nyilatkozatára, hogy a kormány ki akarja vezetni Magyarországot az EU-ból.

A Kormányinfón a brit népszavazással kapcsolatban feltett kérdésre Lázár János személyes álláspontjáról beszámolva azt mondta: megerősödött az a meggyőződése, hogy jó szívvel nem tudna a bennmaradás mellett szavazni. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne Európa-párti, de nem ért egyet azzal, amit ma Brüsszel tesz – magyarázta.

Kovács Zoltán az M1 műsorában úgy fogalmazott:

"lehet hisztérikusan reagálni egy-egy kijelentésre ahelyett, hogy megnéznék a valódi tartalmát, illetve azokat az okokat, amely miatt egyébként (...) valaki a magánvéleményét így fogalmazza meg."

Azt mondta, a Brexit az eredménye annak, hogy Brüsszel "elhibázott" illegális migrációt kezelő politikája és egy sor gazdasági és egyéb kérdésben vallott felfogása nem egyezett a brit választók véleményével.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Kovács Zoltán azt mondta, hogy a Brexit egyértelműen Brüsszel kudarca. A konzekvenciákat le kellene vonni, és erre nagyon kevés hajlandóság mutatkozik egyelőre – tette hozzá.

Kovács Zoltán "butaságnak" nevezte, hogy ellenzéki pártok szerint a britekhez hasonló akcióra készült a kormány például az őszi népszavazással, azaz kivezetnék Magyarországot az EU-ból.

Szavai szerint az elmúlt években kialakult az a gyakorlat, "főleg az európai baloldal és liberálisok véleményterrorja", ami minden Brüsszelt érintő kritikát Európa-ellenesnek bélyegzett. Nem erről van szó, észre kellene venni, hogy Európa jövőjéről többféleképpen lehet gondolkodni – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
@nyanya001: Ezért szeretnék ha kizárnának minket az EU ból,nem lenne elszámołtatás lehetne dőzsölni.harácsolni elvenni a házainkat bankon keresztül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Szókrakész: Jo lenne, ha te egyaltalan gondolkozni tudnal es nem masokat noszogatnad gondolkodasra! Mert mi azert meg tudunk! Szoval senki nem kenyszeritette bele MO-ot az EU-ba, es senki nem kenyszeriti ki! De ha egy diaknak vagy a szülöjenek nem tetszik az iskola, mert rossz jegyeket kap, akkor ne a tanarokat tessek kritizalni, hanem iskolat valtani! Aztan majd egy masik iskolaban kiderül, hogy megis a gyerek hülye... Az EU-tagsag egy ketoldalu szerzödes következmenye, mindenfelekritika ertelmetlen, mert semmit nem fog a minösitett többseg Orban kedvere megvaltoztatni, lasd Anglia! Tehat akinek nem tetszik, az tessek szavazzon a kilepesröl, annak kivül tagasabb! A mocskolodoknak meg pofa be!
Szókrakész
@teuton: Megint unatkozol?
Subázzál, vagy...!
teuton
@Szókrakész: Aha... Ezt hivjak nalatok a temahoz valo hozzaszolasnak... Vagy olvasni nem tudsz, vagy valaszolni nem... Csak szajkozod a fentröl kiadott mantrat: mocskos EU. De miert a mocskolodas, miert nem kilepes, ha nem tetszik? Vagy te is azt hiszed, mint a csuti napoleon, hogy majd a harc az EU ellen sikerrel jar? Mondj mar egyetlen haborut, akar diplomaciai teren is, amitt ez a fideszbanda idaig megnyert???
karma1
@Borsodi: 15.12-re; Jaj, Kedves, nehogy azt hidd, hogy az EU-bol csak olyan egyszeruen kirugjak majd Ma.o.-t, es elfelejtik a rengeteg nekunk adott penzt?!
Azert ez egy jogallamban egeszen maskent mukodik. Pont ugy, mint a csodeljarasnal: MINDENT pontosan felirnak, kasszat csinalnak, es - ha akarja orban, ha nem (de inkabb "ha nem")-, akkor is teljes rovancsot kell csinalnia! Senki nem olyan hulye (foleg nem az EU-ban), hogy euro milliardok csak ugy eltunjenek a kozos penzbol. Ha ezt mondjuk az EU "velet;lenul" elfelejtene, akkor a tobbi - mar csak 26 - masik orszag boszen kovetelne, hiszen az o befizetett adojukbol kepezett kozos penzbol kaptunk vilagraszolo baromsagokra penzt (40 centis kilato, meszilorinc kisvasutja, meg a franc tudja meg mire)...

Ha mi repulunk, repul am az orban kormany is, egyenesen bele a boricellakba...
A baj csak az, hogy a 6 ev alatt sikerult a vagyon tulnyomo reszet offshore cegekbe, kibogozhatatlan osszefonodasokkal alapitott cegekbe juttatni maganvagyonkent ezeket a sulyos milliardokat... Ez majd evekig is el fog tartani, mire mindent kibogoznak, de Juhasz Peter, Hadhazy meg me'g jo par megszallott ember - ha meg akkor eletben lesz - kideritheti...
kukac50
Nem léphetünk ki az euból,mert akkor a Fideszesek mindent ellopnának ami mozdítható,így ellenőrzés még lehetséges.
világlátó
Ahhoz hogy bárki mértéktartó, de legalább korrekt álláspontot tudjon alkotni Magyarország EU.-s tagságáról, ahhoz nem elég a fidesz piszkálódásait olvasgatni és lesni Orbán szájából a nagyon is rafinált, a Habony, Rogán féle stáb által kiagyalt és patikamérlegen kimért mondatait.
Aki ezt teszi, úgy is lemarad, egy idő után már követni is képtelen, nemhogy érteni a lényeget. A korabeli Európai gazdasági közösségből lett Európai únió, a régi és az új tagok által létrehozott közös intézményrendszer minden bizonnyal jó, nemes és biztonságot nyújtó politikája nagy valószínüséggel , most válságban van. Látjuk, mennyi minden történik minden nap.A problémahalmaz egyszerre akkora lett, hogy most sok a tétovázás, a tehetetlenség és a hiba. A közös megoldáskeresés is döcög, mert belépnek új problémák, mint például a brexit és a terroristák egyre nagyobb emberáldozattal járó merényletei, most pedig a török puccskisérlet, aminek Európára ható következményeiről még írni sem mernek a " mindentudó " elemzők.A német, francia, belga, közbiztonság zavarai és az elszabadult közerkölcs, a vele szemben egyre erősebb és agresszívebb fellépés a lakosság és annak szélsőséges csoportjai által lekötik az általános figyelmet, ami kedvez a populista hangot pergető nemzetállami akarnokoknak. Részben elfedik a belső hatalmi tényezők torkosságát, korrupciós botrányait, részben lehetőséget látnak egyesek a könyökharcra, az európai vezető szervezetekbe történő bejutáshoz.Orbán nem is titkolt vágya egy helycserés támadás az EU.Bizottság elnökével, akiről már régóta terjednek a gonoszkodó pletykák iszákosságáról, korabeli luxemburgi miniszteri idejében történt pénzügyi visszaélések feletti szemhunyásáról, jelenlegi tehetetlenségéről , lanyhaságáról. Oda egy erős, határozott politikai vezető kell, olyan mint Orbán - mondhatják többen.Ha jobbra nézek, ott egy cikk: Lázár vagy Varga válthatja Orbánt 2018-ban. Mire is gondolhatunk? Vagy erős hatalommal felruházott államelnök lesz, vagy EU.-s vezető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.