Egy évvel ezelőtt leírtak: "Van, aki magáénak tudja, és van, aki nem. A vízválasztó ebben az esetben korántsem ott keresendő, hogy feltétlen híve-e valaki, vagy az ördög bérence. Valójában a feltétlen hívének lenni, és mindenki másra rásütni bélyeget, miszerint homofób, intoleráns barom valójában maga az intolerancia. A kirekesztés ugyanis nem csak az, amikor a melegeket rekesztik ki, hanem az is, amikor megtagadják a közömbösség jogát bárkitől. Holott a valójában a tényleges és semleges közömbösség a tolerancia. A tolerancia jegyében kivonulni és szó szerint, vagy a verbális agresszió eszköztárával élve leszólni mindenki mást pontosan ugyanolyan kirekesztés. "

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@GeoCravker: Persze, minden nézőpont és felfogás kérdése... Igaz, lehetne bárhol vonulgatni, de Mo. fővárosa Budapest...még!
A demokratikus pártok képviselőinek amúgy szerintem ott a helyük. Ez az én nézőpontom. Igen, a melegek genetikailag determináltak. Ahogy pl. én is.
De hidd el, bőven vannak az országban olyanok, akik azért ütnek a fenekemre, mert nő vagyok, és ezért már biztos qva is. Hihetetlen arrogáns, bunkó módon gondolkodó ember van.. előítéletekkel terhes az ország! Van okuk az embereknek vonulgatni.
Miért lenne őszintébb az a világ, ahol nem lenne Pride? Mitől?
Persze, kihasználják más politikai pártok, - főleg az ellenzék - de eléggé szűkös az ő megnyilvánulási platformjuk, ezért ezt el tudom fogadni. Ennél jóval nagyobb "álszentség", ha valaki azt képzeli ő csak amiatt több a másiknál, mert heteró, pláne férfi.
Azt is megértem, hogy vannak akik különböző okokból, de részt vesznek a felvonuláson, és vannak, akik meg nem. Melegségtől függetlenül.
Én pl. még soha nem voltam, nem is tartozik a céljaim közé, de örülök, hogy megrendezhető minden évben.
Egyébként ezzel az uccsó hozzászólásoddal eléggé egyet tudok érteni.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: " Nem érted te se, hogy nem a homoszex és a heteroszex áll szembe, és ez nem két külön tábor?"
de értem, és valójában csak az ember áll szembe az erkölcstől, az elfogadott iránytól, a megszokott szabályoktól vezérelve azzal aki ezeket fel akarja rúgni.
A törvényt a politika szentesíti de a többségi elfogadás alapján.Mindig próbálnak lenyomni a torkunkon olyan dolgokat amitől az embernek hányingere támad...
...és a prájd nem a szabadságról szól hanem az erkölcstelenségről, olyan felfogásból próbálnak szabadságot hazudni ahol egy beteges kényszer diktál.
Csizmás Kond
Azt még kifelejtettem...az mondja prájdra hogy jó aki szívesen csinálná, örvendene ha a gyerekei is azt követnék...mert ugye itt is érvényes, hogy vétkesek közt cinkos aki néma.
GeoCravker
@JAJMÁR: Nem írtam, hogy a Pride nélküli világ őszintébb lenne. De abban biztos vagyok, hogy őszintébb lenne, ha a Pride-ot annak kezelnék a szervezők és a társadalom is, ami: Politikai megmozdulás városlezárással.
Az a szemforgatás, hogy amikor pofáznak, akkor politikai megmozdulás, amikor politikai kritika éri, akkor tömegrendezvényes dzsembori. Az uóbbinak ugyanis nem a főutakon, hanem Hüvösvölgyben a helye.

Az arrogáns bunkók számát a Pride nem fogja csökkenteni. Mint fentebb írtam, max. radikalizálni fogja a közömböseket is. Anno a nők is vonultak. A fenékrecsapások száma aligha csökkent ettől. Amúgy a magam részéről nem szoktam fenekeket csapkodni. Viszont ma már ott tartunk, hogy egy síró kolleganőnek lassan egy papírzsepit sem mer senki felajánlani.
JAJMÁR
@GeoCravker: Vannak problémák bőven. Rárepülni a melegekre a megoldások keresése helyett több, mint álszentség. Nem hiszem, hogy véletlen, - pl. Egy fideszes képviselő ajánlásai, szankciói velük szemben, "tudatos társadalmi szemléletformálás". Megosztó és gyűlöletkeltő.
Biztos még minden más is, az is, amikről írsz, de azok már a következmények.

Lehet azokon rugózni, de szinte biztos, hogy ez is a cél ... szépen rágja a nép a "gumicsontot" .
JAJMÁR
@JAJMÁR: szerintem a Pride egyben politikai tömegrendezvény az egyén suabadsáháért és a melegek azonos jogai ért.
Nem szoktam sírni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.