Több mint 10 tonna ismeretlen eredetű hústerméket foglalt le egy dunavarsányi húsboltban és rendelt megsemmisíteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrök súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságokat találtak, az üzem működését a hatóság felfüggesztette – közölte a Nébih az MTI-vel kedden.
Az bolt milliós nagyságrendű bírságra számíthat.
A múlt heti ellenőrzéskor kiderült, a boltot nem takarították, az eszközöket nem tudták fertőtleníteni, mert a fertőtlenítő berendezés nem volt bekötve. A rovarhálók hiányoztak, a hűtők penészesek voltak. A daraboló- és húskészítmény-előállító helyiségben nem volt hűtés, mert a hűtőt nem töltötték fel gázzal. A teremben 23 fokot mértek a Nébih ellenőrei, az ott tárolt sertésszalonna hőmérséklete is ugyanennyi volt. A hűtőkben az alapanyagokat, a félkész- és késztermékeket elkülönítés nélkül tárolták – közöltét.
A termelési napló alapján a számlákon szereplő és a felhasznált alapanyagok nem voltak összeegyeztethetőek, ami lehetetlenné tett a termékek nyomon követését. A különböző fűszerek és belsőségek felhasználását egyáltalán nem dokumentálták.
24 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Ez a húsüzem magyar ugyebár.
Szóval kik is etetik meg a szart az emberekkel ?
Nem hogy milliós bírságot, de bezáratni örökre ezt a lepratelepet !
Ezt merné tenni egy külföldi multi az 7szentség, hogy azonnal bezáratná a boltot !
Illés bácsi most büszkén olvassa a cikket...mégis van igazság...az ő leperatelepe egy patika(na jó, hát olyan patika, de patika)
EDDÍG!
Nagyon jó termékei voltak!
Léta-Hús Kft.
Hús és hentesáru Dunavarsány
2336 Dunavarsány, Halász Lajosné utca 8
Ilyen borzasztó nevű utcában mégis milyen legyen a húsbolt?
Tuti jó árukkal!
Viszont rengeteg élelmiszerről hallottam rettenetes dolgokat az út szélén a forgalomtól ólomszennyezett zöldség-gyümölcstől a rákkeltő paradicsomig, az E-akárhány számozású adalékanyagot tartalmazó cuccig. Az unokatesóm állandóan megnézi, hogy mi van a csomagolásra írva, és sorolja a borzalmakat, meg mondja, hogy ez ehetetlen. Én feladtam a küzdelmet. Még véletlenül se nézem meg, miből van, egy dolog érdekel, ízlik-e, vagy nem. És ha 100 éves koromban azért halok meg, mert parizert ettem, akkor legyen az. :)
Azokat össze sem lehetett hasonlítani a pesti ízekkel!
A füstőlt, pácolt, az valóban az volt, nem gyorsérlelésű, lángolt sz@r!
Személyesen is barátok voltunk, mindig ő füstölte a saját készítésű kolbászomat, sőt, csak egyedül nekem füstölte meg a disznósajtot!
Sajnos megöregedet - vagy tán meg is halt - és a lánya vette át a boltot a férjével!
Lehet, h ő is túladott rajta!?
Egyébként csak ez az egy van Dunavarsányban! :-)
Volt ugyan, amivel nem értettem egyet, de azt szóvá is tettem!pölö a kolbász, szalámi készítésénél csak előre bekevert (gyári) fűszerekkel, ízfokozókkal készült!
Nna, ez nem tetszett!
Persze valahol érthető, hisz napi 2-3 q kolbászba, szalámiba ki fogja a fokhagymát pucolni? :-)
Voltam egyszer disznóvágáson falun, az első kupica pálinkától az utolsó nyögésig az ágybazuhanás előtt. Ot mindent mi pucoltunk, és abban a kolbászban, hurkában csak az a disznó volt benne. :)
Ebben benne vannak a bolti eladók is!
3-an!
A pálinka az kell, mert a lé határozza meg a tudatot!
Mondá egy bölcs! :-)
:)))
Nekem tetszik.
Új hozzászólás