Az elmúlt 24 órában 1060 illegális bevándorló kísérelt meg Magyarországra jutni – erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1 aktuális csatornán szerda reggel. Bakondi György elmondta: 190-en sikeresen átjutottak a kerítésen, 870 ember átjutását pedig megakadályozták a magyar hatóságok.

Beszámolt arról is, hogy arra számít, lesz visszatartó ereje az új határellenőrzési rendszernek, mivel jelentős lehet a megelőző hatása, ha az illegális bevándorlók azt látják, nem érdemes próbálkozniuk, mivel 100 százalékban elfogják őket. Hozzátette: az új szabályok szerint, ha elfogják a bevándorlót és nem történt bűncselekmény, akkor szabálysértési eljárás keretében visszakísérik őt az áteresztő kapuhoz. Ott tájékoztatják arról, hol adhatja be a kérelmét és visszaküldik a kerítés túloldalára. Bakondi György ismertetése szerint a migránsok együttműködőek, tudomásul veszik a tájékoztatást. Jelenleg 300-350-an várakoznak Tompánál és Röszkénél a tranzitzónákban – mondta.

A főtanácsadó arról is beszámolt, hogy megerősítették a határvédelmi erőket, összesen 10 ezer katona és rendőr teljesít szolgálatot az illegális bevándorlás elleni küzdelemben. Elmondta: a technikai eszközöket is megnövelték, hőkamerákat, helikoptereket használnak, mivel azt tapasztalták, hogy a határ túloldalán az embercsempész szervezetek szintén ilyen eszközöket használnak arra, hogy a magyar járőrözést kifigyelve találjanak olyan pontot, ahol be tudnak jutni az országba.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Csak megjegyezném, hogy kerítés nélkül 15 ezren jöttek naponta.

De egyetlen egy is sok, elő a kutyákkal! A mekkent meg küldjön értük taxit ha kellenek neki a dolgoznivágyó kedvenc fiatalok (öregek, bénák, betegek, rokkantak és a jószándékú torokátvágó nyaksebészek)
papa.49
@Csodálkozó: Ha a vakondit oda állítanák biztos senki nem jönne be))))))))))))))
wagabund
..."összesen 10 ezer katona és rendőr teljesít szolgálatot az illegális bevándorlás elleni küzdelemben. "...

Köszönöm merkel elvtársnő! ha ez az ára, hogy ne olvassanak be óránként nemi erőszakról szóló híreket, akkor legyen..

pusszantás!...amúgy jól teccik lenni?..jó, ez vicc akart lenni, mert marhára nem érdekel...
papa.49
Akkor mit is ér a 20-30 milliárdból összetákolt kerítés???
Peller Anikó
Olyan 20-30 milliárdot. Az amortizációt beszámítva mondjuk 20 milliót. De miért is érdekes ez neked amikor naponta tesznek köszpézzé ennyit? Vagy azért keseregsz ezen mert jobban szeretnéd ha naponta 20 ezrével gázolnának be az országunkba a pitekuszok?

Betelik ám a mekkent szoknyája alatt is a hej, csuhajj. Nem véletlenül köpködné szét őket a szentéletű boszorka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.