Elkezdték bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítik a területet – közölte a Városliget Zrt. szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az illetékes jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a Liget Budapest projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását jogos használójának. A terület vagyonkezelője a Városliget Zrt., amely több mint három hónappal ezelőtt adta át a bontási helyszínt a kivitelező cégnek, ám az illetéktelenül ott tartózkodó tiltakozók miatt eddig nem tudták megkezdeni a munkát – írták.

A terület kiürítését szerda reggel elkezdték a hatóságok.

"Mint ismeretes, a romok mellett jelenleg tiltakozók tartózkodnak, akadályozva a jogszerű munkálatok folytatását, annak ellenére, hogy a Városliget Zrt. jogerős bontási engedéllyel rendelkezik, a helyszínen tartózkodni pedig élet- és balesetveszélyes" – fogalmaztak.

A bontás ellen tiltakozó "Ligetvédők" csoportjának Facebook-oldalán reggel azt írták, hogy több száz rendőr jelent meg a Városligetben, kiürítették táborukat, ahol már csak azok az aktivisták vannak bent, akik "blokkolják magukat".

A Városliget Zrt. közleménye szerint nemrég birtokvédelmi eljárást indítottak, amelynek értelmében a jegyző dönti el, hogy ki tartózkodhat jogszerűen a bontási területen. Ő szerdán kimondta, hogy a tiltakozók jogellenes magatartást gyakorolnak, majd felszólította őket, hogy hagyják el a területet. Ezt azonban nem tették meg, így a jegyző a hatóságok segítségét kérte.

"Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a terület kiürítése nem jelenti a tiltakozók véleménynyilvánítási jogának csorbítását, hiszen az aktivisták természetesen szabadon gyakorolhatják ezen jogukat a Városliget azon területein, melyek nem építési-, bontás-, vagy munkaterületek" – hangsúlyozta a cég közleménye.

A Városliget Zrt. képviselői a közelmúltban nyilvános rendezvényen, rádiós vitán és személyes találkozókon is igyekeztek egyeztetni a demonstrálókkal, "akik viszont vagy nem tudtak egységes álláspontot megfogalmazni, vagy elzárkóztak az egyeztetések elől" – írták, hozzátéve: a társaság továbbra is nyitott az egyeztetésre, ennek feltétele azonban a mostani jogellenes állapot megszüntetése.

Megjegyezték: a Hungexpo irodaházak helyére tervezett Magyar Zene Háza csak mintegy harmadát foglalja majd el a parkból több évtizede kihasított, kerítéssel körbevett, tízezer négyzetméternyi területnek.

A bontással és területrendezéssel több mint hétezer négyzetméternyi parkfelületet újítanak fel és adnak vissza a Városliget látogatóinak, a bontási és építési munkálatok pedig nem járnak további fakivágásokkal – olvasható a közleményben.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Az a baj, hogy senki sem tudja, hogy pl. a kormány mit is akar itt! Miért nem mondják el az embereknek, hogy mit bontanak le, mi épül helyette, hova épül valami új és melyik fát muszáj kivágni... mert ha azokat mind ki akarják vágni, amelyikre az aktivisták feliratokat tettek, az rengeteg, és pótolhatatlan, évszázados fák!
Követelem a népszavazást!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@Bringás: ... azaz a beépítést támogató 13% hangján... de leginkább azok hangján, akik ezen a bizniszen is milliárdokat kaszálnak majd...
Bringás
@nemfideszes: Eddig minden beruházásunk törvényes volt! Netán tudsz valamilyen eljárásról, ahol a Fideszes politikusokat lopással gyanúsítanának? Én nem tudok ilyenről! Na és milyen 13%? Honnan ez a légből kapott szám, amikor a ligetben vannak vagy hatvanan? Szóval hol a sok tiltakozó? Én egy maroknyi hőbörgőt látok csak!
human
@nemfideszes: Ellenzik, ellenzik, de ezeken az aktivistákon kívül a seggüket nem emelik fel legalább a kerületben lakók.
nemfideszes
@Bringás: Mondd te magadtól vagy ennyire hülye, vagy csak szórakoztatod itt a jó népet a cinikus és képmutató böfögéseiddel?! Attól, hogy törvénybe iktatják a lopást, akár visszamenőleg is, attól az még lopás marad. Polt (Pot) Petike pedig gondoskodik róla, hogy még véletlenül se indulhasson eljárás fideszes ellen?
A csuti nem véletlenül mondta:
"...az egyik legfontosabb rendszerfenntartó pillér az ügyészség..."

... így aztán pl. ebből sem lesz eljárás:
hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/558-millioert-59-darab-foldbe-asott-lyuk/

Milyen 13%? Nézz utána a neten, te szerencsétlen!
index.hu/belfold/budapest/2016/07/04/a_budapestiek_tamogatjak_a_varosliget_felujitasat_de_a_beepiteset_nem/

Egy maroknyi "hőbörgő" bontotta a kordont 2007-ben is aztán mi lett belőle... pedig nekik nem kellett azzal számolni, hogy szteroidon nevelt kopasz nácik vágják majd hasba őket, vagy kirúgják a munkahelyükről, csak mert a kormány ellen tüntettek. Ma már a kirúgáshoz ennyi is elég:
propeller.hu/itthon/3222576-kormanyellenessege-miatt-rugtak-ki-egy-ferfit-katasztrofavedelemtol
24.hu/belfold/2014/12/19/megfenyegettek-a-munkahelyen-egy-kormanyellenes-tunteto-baratjat/
hvg.hu/itthon/20160203_ovodak_tuntetes_tanarok_miskolc
scripter.hu/pecomp/index.php/kultura/oktatas/44998-palkovics-megfenyegette-az-utcan-tunteto-tanarokat

... és ezzel részemről befejezettnek tekintem ezt a "vitát"... egy óvodás szintjén megragadt idióta seggnyalóra nem pazarlom a drága időmet... felesleges...
bencemacska
@Bringás: Hátha te embernek tartod magad!!!
bakegya
ZaVARÓ,hogy ez a primkó bicikli foglalja be az egész oldalt-ez itt egy provokátor-@nemfideszes: -nek esélye sincs nála.Fanatikus-azon csodálkozom,van akinek türelme van a hittérítésre.Tölti és szaporázza a fideSS KAMPÁNYOLÁSSAL az oldalt...DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.