A román médiahatóság kedden engedélyezte, hogy Andrew G. Vajna három meglévő és öt tervezett tévéadója Romániából sugározzon műsort – írja a Nol.hu.

A romániai Audiovizuális Tanács honlapja szerint a CNA kedden hatodik napirendi pontként tárgyalta a Chili TV, az Izaura TV, a Joy TV, a Kiwi TV, a Mozi+, a Prime, a Super TV2 és a Zenebutik ügyét. Ezek bejegyzését Vajna Romániában alapított cége, a S.C. CEE Broadcasting Co. Srl. kérvényezte.  A filmügyi kormánybiztos által december végén megvásárolt tévétársaság május elején jelentette be, hogy még idén öt új csatornát indítanak, kettőt (Fem3, Pro4) átneveznek, egyet (Super TV2) pedig átpozicionálnak. A Pro4 a jövő héttől már Mozi+ néven sugároz filmeket.

Ez azt jelenti, hogy a TV2-csoport nyolc csatornája Romániában lesz bejegyezve, a román médiatörvénynek kell megfelelniük és a velük szemben felmerülő esetleges panaszokat, jogsértéseket a román médiahatóság fogja kivizsgálni, viszont a hazai reklámadót nem lehet megkerülni.

Ami könnyebbséget jelent, hogy Romániában gyakorlatilag nincs, vagy minimális a műsorszolgáltatási díj, tehát Vajna ezzel a lépéssel spórolni fog. A TV2 a brit népszavazással magyarázta a romániai bejelentkezést. "A Brexit, illetve a bővülő csatornaportfólió kapcsán a hatékonyabb működés érdekében több alternatívát is megvizsgáltunk, végül a román joghatóság mellett döntöttünk". Ugyanis a médiacégnek eddig is csak a főcsatornája volt idehaza bejegyezve, a Super TV2, a Pro4 és a Fem3 formálisan még Londonból sugározza a műsorát.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Erre csak azt tudom mondani nem kell nézni majd ezeket a csatornákat és akkor befuccsol velük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
Ilyen egy bátor magyar. Orbán szerint.
Szerintem meg egy haszonleső, sz@arrágó vén nyalonc.
szaboria1
Keringenek a pletykák de van amikor azt mondják nem zörög a haraszt ha szél nem fújja. Vajon mennyire igaz, hogy sok magyar politikusnak már birtokai vannak Erdélyben?
human
Gyanítom, hogy Orbánnak van pár kamucége Romániában és végül oda fognak folyni a milliárdok.
Desischado
@szaboria1: Jól mondod, itt van a kutya elásva! Kellenek a választók, és jön az agymosás a határontúliaknak!
nezelodo
@human: Nem kell messze futni, ha az életéért fut az a briganti társaság...
Vizual
A FIDESZ pontosan körülírta mi az amit hazaárulásnak kell tekintenünk. Amit ez a Vajna csinál az belefér. Egyszer már elárulta a hazáját. Bár fideszes körökben mintha valamilyen csínynek számítana a hazaárulás is, mint közpénzek magánosítása is.. Elárulták a népet, elárulták a hazát amit le is amortizálnak és nem építik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.