Számos fővárosi kulturális beruházásról döntött a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

Lázár János sajtótájékoztatóján ismertette, hogy az Országos Széchényi Könyvtár főépületét felújítják, erre hivatalos tervpályázatot írnak ki, emellett nagy raktárépületet kap az intézmény, várhatóan Piliscsabán.

Döntöttek arról is, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum "használatába ajánlják" a józsefvárosi Palotanegyed több épületét, közöttük pedig visszaállítják, növelik a zöldfelületeket – mondta.

A miniszter azt is közölte, hogy mintegy 25 milliárd forintból felújítják az Operaház főépületét, a Természettudományi Múzeumnak pedig új központi épületet keresnek.

A városligeti beruházásról szólva Lázár János ismét megerősítette, hogy a jelenlegi 60-ról 65-70 százalékra nő a zöldfelületek aránya. Hozzátette: tiltakozásra szabályozott keretek között van lehetőség.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Arra nincsen bátorsága a köpcösnek és bandájának, hogy nyilvános könyvégetést rendezzenek, mint a kefebajszos példaképük a múlt század elején. Raktárba hordják az egyik legnagyobb és leglátogatottabb fővárosi könyvtár könyv ritkaságait. Egy év múlva senki nem fog emlékezni, hogy mi lett velük. Szép sunyiban - fidesz módra -, megsemmisítik az egészet. Mióta olvasni tudok, egész hosszú életemben nem volt olyan nap, hogy ne vettem volna kezembe olvasnivalót. Jelenleg is két könyvtárban vagyok tag. Rohadtul dühít ez a dölyfös, pofátlan húzásuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@silber: uff, "..az Országos Széchényi Könyvtár helyén lesz többek közt ...szálloda, állami rendezvényház." lehet nem is nyúltam annyira mellé, koronázási díszvacsora, kormánypárti esküvők és temetési szertartások satöbbi.
eszegfu
@sentinel216: @Desischado: Jószándékuan feltételezem, nem tünik el semmi és nem is "felejtik" a raktárban... és mégis aggódhatunk: vajon az 1712-től M.o-n megjelenő könyveket, folyóiratokat, sőt számos kiadványból már csak egyetlen példányt megfelelő körülmények között tárolják, vagyis nem ázik be, nem lesz szennyvizcső törés, nem lesz tul meleg, vagy hideg... esetleg zsákokban maradnak, bepenészedhetnek...?!:(
sentinel216
A felsőoktatásban tanuló egyetemisták, főiskolások majd mehetnek ki a raktárba kutakodni, ha háttér anyagot keresnek valamilyen témához. Mindamellett sok barátság, szerelem köttetett a könyvtár csendes falai között, amíg nem voltak világhálós társkeresők. Ezután majd stadionokba járnak a fiatalok.
karma1
@Peller Anikó: Ahogy mondod...:o))) Viszik a jeget is a 40 ezer kiralyvalasztonak? Mar csak azert, hogy nagyobb legyen a felhajtas, tobbet lehessen lopni...:o))) (Tudod, a kesz jeg jo draga, a Gyesznyokiraly felcsuth-on csinalhatna egy ilyen gyarat - az mefg ugy sincs- es a jeg elolvad, nem lehet megbecsulni, mennyi is volt valojaban. Ez lenne a jegmutyi...:o))))
sentinel216
" Az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) minden, Magyarországon megjelent nyomtatványból van két kötelespéldány. Emellett a nem nyomtatott dokumentumokat (kéziratok, hangzó anyag, videokazetta, flopilemez stb.) is gyűjtik. 2006-ban a könyvtár 8 millió egységgel rendelkezett, csak könyvből több mint 2 millió, időszaki kiadványból (pl. újságok) 300 ezer, kéziratból pedig egymillió volt a gyűjteményben."

Ebben az intézményben található hazánk, Európa és a világ történelmének leírt, hang- és képanyaga. Ha ezt elpusztítja a zsarnok, saját kedvére alakíthatja múltunkat és nyithat új fejezetet a jövőnkre nézve. Járhatunk majd a népligetben felépített múzeum negyedbe - szotyi csomag a bejáratnál - FUTBALL múzeumba, letűnt labdakergetők csámpásra taposott, büdös futballcsukáit, megtépázott mezeit nézegetni. Merenghetünk a dicső múlton és reménykedhetünk, hogy egyszer világhatalom leszünk labdarúgásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.