Közzétette a 3-as metró vonalszakaszán lévő állomások felújítására kiírt pályázatokat a BKV Zrt. – írta pénteki számában a Világgazdaság és a Magyar Idők. Mindkét lap kiemeli, hogy a teljes infrastruktúra-rekonstrukcióhoz hasonlóan az állomások felújítását is három szakaszra bontották.

A teljesítés időpontjában különböznek a felhívások. Az északi (Dózsa György út és Újpest központ állomások közötti) szakaszon 13 hónap, a középső (Lehel tér és Nagyvárad tér közötti) szakaszon 34 hónap, míg a déli (Népliget és Kőbánya-Kispest állomások közötti) szakaszon lévő állomások felújítására 31 hónap áll a kivitelező rendelkezésére.

A Magyar Idők kitér arra is, hogy a pályázati kiírásokban szerepel az a kitétel is, amely szerint az Európai Unió az M3-as projekt támogatásáról még nem döntött. Erre tekintettel a BKV az eljárást eredménytelenné nyilváníthatja, ha a kormány vagy a főváros nem vállal garanciát a beruházás pénzügyi fedezetére az ajánlati kötöttség ideje alatt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Világgazdaság megkeresésére azt közölte: ha az Európai Bizottság nem, vagy "csökkentett intenzitással" támogatná a projektet, a kormány a hatályos szabályozás adta lehetőségek mentén mérlegelheti, miként tudja a szükséges forrást biztosítani, "természetesen a hiánycél tartásának veszélyeztetése nélkül".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem értem miért kell ma Tarlósra figyelni ebben a nagy horderejű ügyben, amikor ő már tegnap a piti liget-balhéban megbukott. Tarlós a legnagyobb SENKI Budapesten.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Három év alatt menyi politikus fog majd ebből gazdagodni.
Gondolom Garancsi és Mészáros vállalkozó urak is beleteszik a kanalukat a nagy kondérba.
Vagy valamelyik más Fidesz közeli cég ?
namihami
@Bringás: Hogy teljesen pontos legyen a kép: A Demszky IS lelakott.
Hány éve polgármester a Taplósfütyi? Mit csinált a metróval ezalatt? Miért nem kezdett bele már évekkel ezelőtt? Hogy írja silber13, miért is kellett minden falu szélére milliárdos stadion, amelyikekbe ráadásul néző és foci sincs, metró felújítás helyett? Sihuhu helyett új metrókocsikat is lehetett volna évekkel ezelőtt rendelni, nem? Volna még kérdés, de válasz már ezekre sincs. Akkor a többi is csak ezek sorsára kerülne.
Bringás
@namihami: A demokratikusa választott kormányunk így döntött! Ez a válasz! És mivel szinte mindenki támogatja, 2018-ban is nyerni fognak!
namihami
@Bringás: Ez nem válasz, ez szimpla demagógia.
A 40%-kal megválasztott ""kormány"" a saját zsebének megtömését és gyermekeinek a mi lábunkra állítását választotta. Nézz körül, ez tény. Magyarázhatja bárki, csak az állandó ügyeskedésekről hallani. Nokiás doboz, 200 miliiós kinti bankbetét--ennyiért ezek a mostani fiúk már le se hajolnak. Esetleg a mészárosaikat, garancsiaikat ugrasztják, hogy el ne guruljon az a néhány milliárdocska is.
A támogatás pedig ""szinte"" szinten van. Megmondta a Századvég, jó pénzért.
Bringás
@namihami: Rosszul fogalmazol! Amit te állítasz, az szóbeszéd! Hol van feljelentés, nyomozás, per, ítélet, elmarasztalás? Én ilyenről nem tudok! Akkor hol történt lopás?
justhpeter
Nem értem miért kell ma Tarlósra figyelni ebben a nagy horderejű ügyben, amikor ő már tegnap a piti liget-balhéban megbukott. Tarlós a legnagyobb SENKI Budapesten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.