A kormány EU-ellenességgel tartotta bóvliban Magyarországot – értékelte az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció, hogy előző nap a Moody's hitelminősítő nem változtatott az ország besorolásán.

Molnár Csaba ügyvezető alelnök közleménye szerint a kabinet által várt felminősítés helyett "az orbáni gazdaságpolitika továbbra is maradt a bóvliban", ami azért sem meglepő, mert az uniós források év eleji elapadásakor a magyar gazdaság Európa utolsója lett az államcsőddel küzdő görögök után.

Versenyképességben Kazahsztánnal vagyunk egy szinten, a magyar külkereskedelem pedig tizenkét évvel ezelőtti szintre esett vissza – fogalmazott, hozzátéve, hogy "a bóvli minősítésben azonban közrejátszhatott az egyre erőteljesebben képviselt EU-ellenes politika".

Ez – főleg a britek kilépése után – intő jel minden hitelminősítő számára – írta. Az, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő is azzal kampányolt az októberi népszavazásra, hogy ők kilépnének az EU-ból, joggal keltett még nagyobb bizonytalanságot az európai piacon – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szerinte "az Orbán-kormány így már hónapokkal az EU-ellenes népszavazás előtt belekóstolhatott abba, hogy hova is vezetne az EU-ból történő kilépés: minimum, hogy az ország soha nem mászna ki a bóvli besorolásból".

Az unióból kilépés pedzegetésével a kormány "garantálta, hogy hazánk továbbra is bóvli besorolásban maradjon" – közölte, hozzátéve, hogy a DK mindenkit arra buzdít, maradjon távol "az októberi EU-ellenes álnépszavazástól".

A távolmaradás is szavazat, aki távol marad, az Magyarország EU-ban maradására szavaz – fogalmazott Molnár Csaba.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Szókrakész: Ne mondd ma', hogy megint elojott a masik ened...:)

Gyurcsanytol bajnai, majd Bajnaitol orban a gazdasagot jo allapotban vette at - joval kisebb adossagallomannyal...

Csipem, amikor valaki rovid memoriakiesesben szenved...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
A Standard and Poor's meg azért minősítette le az EU-t, mert magyar nemzet ellenes az EU?:)

Ahogy visszakerestem, ez a Moody's, valami nagyon mazsolázgató egy cég. Ritkán szól, de akkor, nagyon speciális, inkább vállalati. Pl. Volkswagen leminősítés. Az osztrák, Erste, UniCredit és Reiffeisen bankok leminősítése 2012-ben. Idén pedig, a felminősítésük történt meg ugyanezeknek. De idén, a magyar bankrendszert is felminősítette a Moody's. Én nem aggódnék ennyire. A DK meg hagy károgjon csak. Az a dolga.
Csodálkozó
...na még a mértéktelen és pofátlan LOPÁS odafönn.
justhpeter
Nem gondolom, hogy az ostoba EU-ellenes propaganda bárhol gondot okozna. A gazdasági ellehetetlenülés sokkal veszélyesebb.
Toby
Elég logikus értékelés, ki ad szívesen annak támogatást, aki ezért köpködi?
namihami
@36: hagy károgjon
Bocs, ez mi? Mit jelent? Biztos, hogy magyarul és nem fideszül van? Nem mindenki beszéli azt a nyelvet. Az valami Belső-Ázsiai nyelvjárás?
HADD károgjon...Ez pedig (többek között) a mi dolgunk.
36
@namihami: Köszi a javítást. Igazad van. HADD károgjon.
Máshol pedig, "hadd korogjon, csak ragyogjon" mert, derékig érő hímzett ködmönnek meg kellett lennie, még ha megkoplalta is azt":)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.