A Nemzeti Vágta keretében idén negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Futamot, ahol tizenkét ország versenyzője meghívásos alapon lép pályára a budapesti Hősök terén. Mongólia első alkalommal képviselteti magát a futamon.

A verseny a Nemzeti Vágta alapgondolatán nyugszik, amelynek célja a lovas hagyományok ápolása és a lovas sportok népszerűsítése. A Nemzetközi Futamban a külföldi országok lovasai kapnak lehetőséget arra, hogy összemérjék tudásukat – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mongóliát Savirai Cogtkhu, a Khan Mongol Lovas Társaság igazgatója képviseli. Számos kitüntetéssel rendelkező lovas, emellett lóidomár és lovasoktató, lovascirkuszi rendező, valamint több lovas íjász, lovas akrobatika és kaszkadőr produkciókkal foglalkozó társaság igazgatósági tagja.

Magyarországhoz hasonlóan Mongóliában is évezredes hagyománya van a lovas sportoknak, a hagyományőrző lovas versenyeknek, valamint a lovas íjászatnak és nemzeti ünnepük, a Nadam keretében minden évben nagyszabású lovasversenyeket tartanak országszerte.

A Nemzeti Vágtát szeptember 16. és 18. között rendezik Budapesten.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az eszkimók és a nyenyecek meg fognak sértődni! Pedig ők még nem voltak nálunk "baráti" látogatáson!
lampa laz
Na és a híres telivéres arabokat miért nem hívják? Azok nem migráncsok, hanem kőgazdag sejkek.
esdi
@lampa laz: A kőgazdag sejkeket nem kell már hívni. Itt vannak. Jó szaftos befektetéseik vannak. Ami a vágtát illeti: A show-n és cirkuszon kívül a lótenyésztésre nincs hatással, akár jőhetnek a nyenyecek, arabok és főként a mongolok. Ők ugyanis értenek a lovakhoz.
namihami
Mennyi állami pénzbe (lánykori nevén: adóbefizetés) is fáj ez nekünk?
Semmi kifogásom nem lenne egy ilyen ""verseny"" ellen, ha ez a szervezők saját zsebéből menne és nem a főváros egyik legszebb és leginkább védendő (úgy műszakilag, mint erkölcsileg) terén történne. Annak a díszburkolat biztos nagyon jót tesz a patkolt lovak lába, a leszórt homok és egyéb szemét. A lósz@rról már szó se essék.
Azt a teret a megemlékezés és a turisták valamint a múzeumok és a liget látogatóinak kéne fenntartani.
Ezt a ""látványosságot"" pedig a Hortobágyon, ahová még illik is, kéne lebonyolítani. Oda való.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.