Hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Párbeszéd Magyarországért (PM) a Városligettel kapcsolatos birtokvédelmi határozat miatt – áll a párt elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselője közleményében.

Erőss Gábor közlése szerint a PM hivatali jogosítványok "társadalmi rendeltetésükkel ellentétes", szabályellenes, másnak jogtalan hátrányt okozó gyakorlása ügyében kezdeményezi az eljárást.

Orbán Viktor budai Várba költözésének árát a városligeti fák és a fővárosban élők fizetik meg. Az Orczy-kert ügyében is érintett józsefvárosi jegyzői hivatalban kiadott birtokvédelmi határozat olyan sok ponton sérti a jogszabályokat, hogy az nem lehet a véletlen műve – fogalmaz közleményében Erőss Gábor.

"Az Orbán-rezsim sok száz rendőrt és őrző-védőnek álcázott huligánt vezényelt" a Városligetbe, akik erőszakkal számolták fel a Ligetvédők – fákat és egészséges környezethez fűződő jogunkat védő – törvényes és erőszakmentes demonstrációját. A "jogalap" egy birtokvédelmi határozat volt, amelyet a józsefvárosi jegyzői hivatalban adtak ki – írja.

Kifogásait sorolva jelezte: a hatóság nem folytatott le bizonyítási eljárást, hogy a kérelmezők az ingatlan jogszerű birtokosai-e, az elektronikus építési naplót azóta sem aktiválták, nem történt meg a kérelem kézbesítése "az ellenérdekű félnek", továbbá: a határozat nem tartalmazza a kötelezettek nevét és lakcímét. Ráadásul a területen a Ligetvédők bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyülekezési alapjogukat gyakorolták – áll a közleményben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Egyebek mellett itt a lényeg, ha megfelel a tényeknek:

"Ráadásul a területen a Ligetvédők bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyülekezési alapjogukat gyakorolták – áll a közleményben."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@sgyuri2003: jogállam...az az ahol mindenkinek jogai vannak és kötelező a másokét tiszteletben tartani.
az ami itt folyik az egy felbuzerált mittudommi akiknek jobb híján most ez a vakáció.
ja és boka...igen úgy gondolom mert addig amíg nem fáj neki nem fogja abbahagyni a marhaságot.
justhpeter
Ez a maffia természete. Nem szereti a jogrendet.
namihami
Kinél? A Pintérnél, a Poltnál, a Szájeranyónál?
Kidobott papír, elfecsérelt idő és energia.
Mintha a huligánokat kérnék meg, hogy jelentsék fel önmagukat.
Van egy fogadásom az ügy kimenetelére és utólagos eredményére.
varirmag
""Hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Párbeszéd Magyarországért (PM) a Városligettel kapcsolatos birtokvédelmi határozat miatt ""

Gondolom ez a hivatalos útja és bizonyítékokkal is rendelkeznek. Így megvizsgálhatják a józsefvárosi jegyzői hivatal döntését.

""a területen a Ligetvédők bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyülekezési alapjogukat gyakorolták ""

Egy picit lemaradtak a pm-esek !!! A rendőrség ott a helyszínen, többször kérte már a kempingezőket hogy szíveskedjenek távozni.
karma1
@varirmag: Miert tavozzanak, ha egyszer joguk van ott tuntetni, es bejelentettek a tuntetest? Nem erzel semmi ellentmondast ebben?

""a területen a Ligetvédők bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyülekezési alapjogukat gyakorolták ""
Desischado
Mondom én, tiszta Észak Korea leszünk lassan! Bár ne legyen igazam, de akasszanak fel hétszer, ha lesz valami következménye a feljelentésnek. Ahol polt pétör a főügyész, na hiszen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.