Mintegy 10 ezren vesznek részt a magyar határőrizet megerősítésében, a térségbe vezényelt rendőrök és katonák jelentős technikai eszközökkel felszerelve, nagyfokú hatékonysággal akadályozzák meg az erőszakos, tiltott határátlépéseket – mondta Bakondi György hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, jelentős nyomás, "aktív mozgás" van a magyar határon, ennek ellenére illegális módon nem jutnak át.

Emlékeztetett arra, hogy múlt hét keddjétől mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

Tájékoztatása szerint azóta – vasárnap éjfélig – 1900-an kísérelték meg a magyar határ átlépését, közülük 600-an jutottak át, akiket azonban elfogtak és a kerítésen túlra kísértek vissza. 1300 ember átjutását a rendőrség és a honvédség akadályozta meg – tette hozzá.

Utalva arra, hogy – Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter hétfői közlése szerint – lengyel rendőrök érkeznek a magyar határra, azt mondta: a V4 országok támogatására okkal számíthatnak, és nem csak a határőrizet megerősítésében, de politikai szinten is.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Kell is ez a nagy erőfitogtatás a heti 500 emberre!
nevemnick
MA DÉLELŐTT:

,,Vasárnap este a közszolgálati híradóban: a hétvégén egyetlen egy migráncs sem lépte át az országhatárt"...erre:
index.hu/belfold/2016/07/11/ketszaz_ha...

MA ESTE:

,,Tájékoztatása szerint azóta – vasárnap éjfélig – 1900-an kísérelték meg a magyar határ átlépését, közülük 600-an jutottak át, akiket azonban elfogtak és a kerítésen túlra kísértek vissza. 1300 ember átjutását a rendőrség és a honvédség akadályozta meg – "

Hazudnak és csak hazudnak, ahogy a lepcses pofájukon kifér...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.