A magyar görögdinnye és a mag nélküli dinnye is népszerű az export piacokon, főként Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és a Skandináv államokba szállítják – mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Fazekas Sándor kiemelte: a dinnyeszezonban 50-100 kamion is indul Medgyesegyházáról, Békés megye déli területeiről külföldre.

A dinnyetermesztés több ezer családnak jelent megélhetést Magyarországon – tette hozzá.

A miniszter elmondta: a dinnye termőterülete 2010-2011-ben 4500 hektárra csökkent, ma azonban ismét 6 ezer hektár felett van. Fazekas Sándor szerint a növekedés az évek óta tartó dinnyeprogram eredménye.

A tárcavezető kitért a várható szőlőtermésre is, közölte: az időjárás kifejezetten kedvez a szőlőnek, azokon a területeken, ahol nem volt fagykár vagy jégkár, biztatóak a kilátások.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A dakota haverjai meg hozzák a külföldi dinnyét, mint tavaly, és hazaiként forgalmazzák, büntetlenül.
bakegya
@nezelodo: a dinnyeárudák diszítik a magyar közutak szélét...ÚTDÍJMENTES CIGÁNYÚTRA MEGY A GAZDAGSÁGNAK EZ A FALATA IS-KORRUPT ORSZÁG KORRUPTVEZÉRKARRAL (FAZEKAS TÓJA A SZEKERET...ezlrt fizetik.)
perfekt
Volt már a fidesznek egy dinnyeügyi miniszteri biztosa.Fazekasra mást sem bíznék. A Balaton mellet egy sátor,dinnyével,és ott jó helye lenne, nagyon nem lehetne megkülönböztetni őt a többitől .Apropó a hortobágyi lovas eldorádó tervével kapcsolatban,csővégre kapnám,egy interjú erejéig.Kérdezném--a robbanószerek felgyorsított megsemmisítésének,és a négy mentesítő szakemberek halálának -illetve sérültjének van e köze e projekthez?
felnőttem kissé
Már a dinnye is harcos? fronton van remélem hazajön mert az ára meg a csillagokban. Átkosnak hívják a kort, itt- ott, de 30-50 fillér volt kilója.A buzáról meg nem én irtam,hogy takarmány minőség.Na akkor ki eszi meg hát ki?vagy csupán elszólás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.