Az Orbán-kormány képtelen volt egy olyan szabályozás kialakítására, amely egyenlő feltételeket szabott volna a taxicégeknek és az Ubernek. A július 24-én életbe lépő törvénymódosítás az Uber büntetésére lett kitalálva, a cég ezért inkább kivonul Magyarországról – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: az Orbán-kormány képességbeli hiányosságai miatt 1200 ember veszíti el a munkáját és 160 ezer ember kényszerül lemondani kedvenc szolgáltatásáról. A cég az utóbbi időben mindent megtett, hogy megfeleljen akár egy kifejezetten szigorú szabályozásnak is – a sofőrök adószámot igényeltek, biztosítást kötöttek – de hiába. Ha az internetadó pártja nem tud 21. századi választ adni egy 21. századi kérdésre, akkor inkább sértődött kisfiúként büntet és betilt. Márpedig aki a fél a jövőtől, az rövid úton múlt időben találhatja magát.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány alkalmatlansága az Uber kivonulásához és 1200 munkahely megszűnéséhez vezetett. A DK az Orbán-kormány bukása után olyan szabályozást fog kialakítani, amely lehetővé teszi az Uber jogszerű működését és biztosítja a versenyt a személyszállításban. Mi képesek leszünk rá, ellentétben az Orbán-kormánnyal – zárul az ellenzéki párt közleménye.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon szintén úgy reagált:

"Meg fogjuk verni a Fideszt. És újra lesz Uber"

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Van egy rossz hírem az Ubernek! Már csak százötven évet kell várnotok és felcsillanhat a remény! :-))))))))))))))))))))))))))))))
Yoda69
Gyurcsány Ferenc a Facebookon szintén úgy reagált:
"Meg fogjuk verni a Fideszt. És újra lesz Uber"

Igy legyen es pezsgot bontok.
Jankó123
Nagyon jól beszélt a Miniszterelnök úr!
Bringás
Álmodozzanak csak liberálmakákóék! :-)))))))))))))))))))))))))))
karma1
@Jankó123: Sziuska, mi tortent Veled? Most mindenhova ezt a mondatod irod?...:o))) Remelem, minden OK Veled!...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.