Nem engedett az első ajtónál leszállni egy látássérült nőt egy távolsági busz sofőrje – tájékoztatta a Borsot egy olvasó.

A történet:

A budapesti Népligetnél felszállt egy vak nő, és leült a sofőr mögötti, vakoknak kijelölt ülésre – mondta olvasónk. – Amikor le akart szállni az első ajtónál, a buszvezető nem engedte. Azt mondta, azt csak a felszállók használhatják, menjen a hátsó ajtóhoz. A csomagjaival kénytelen volt hátrabotorkálni a mozgó buszon. Szerencsére voltak segítőkész utastársak, akik kiakadtak a sofőr viselkedésén.

A Volánbusz sajtóosztálya úgy reagált, kollégájuk valószínűleg nem vette észre, hogy látássérültről van szó, hiszen előírás, hogy "a rászorulókat segíteni kell".

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nem vette észre a fosőr hogy látássérült az utas ! Már vak sofőröket is alkalmaz a volánbusz???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Szomorú, mert az autóbusz sofőrök többsége normális, segítőkész. Bár én is találkoztam egy tahóval aki hátrakiabált, "ne üljön a függönyre", először nem tudtam, hogy nekem ordít, de a többi utas is értetlenkedett, hisz még nem dőlt az oldalára a busz, hogy sikerülne ráülni. Gondolom a nyugdíjig hátralévő pár napja miatt kötött belém az az alba kiválóság. Azóta messze elkerülöm a járataikat.
volvós
... " A Volánbusz sajtóosztálya úgy reagált..."
Ez olyan lehet , mint a Viktorka mögött
a havasibercike nyalóka kiskutyus...Mr ugribugri
soljanka
Én minden nap buszozom. És legtöbbször elől ülök. Így természetes, hogy a leszálláshoz közelebb van az első ajtó. És semmi baja a szememnek
Mégis mosolyogva kinyitják. Majd szép napot kívánnak.
Ausztriában.
volvós
@soljanka: Hát persze, ez itt 30 éve szokás, mert tudják,
hogy Ök ( a buszvezetök ) vannak értünk, és nem (f)orditva...:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.