Az építőipar teljesítménye májusban 26,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól az áprilisi 29,8 százalékos visszaesés után. A termelés mindkét építményfőcsoportban csökkent, az épületek építése 4,4, az egyéb építményeké 43,8 százalékkal – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz viszonyítva az építőipar termelése 0,8 százalékkal emelkedett májusban a szezonálisan kiigazított adatok szerint.

A termelés visszaesését – csakúgy, mint az előző négy hónapban – részben az uniós forrásból végzett munkák 2015. végi befejeződése, részben a magas bázis okozta – tette hozzá a KSH.

Az építőipari termelés volumene az első öt hónapban 27,9 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A reformok működnek. A gazdaság a béka segge alatt. Ez az ország is csak azért nem omlott még össze, mert ömlenek befelé az eu-s pénzek. De már nem sokáig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Csonti, most magyarázd meg hogy milyen nagyszerű a gazdaság, legalább akkora barom vagy mint a kókadt Jankó volt mikor a pumához hasonlította a fejlődés gyorsaságát!!!
szaboria1
@nyanya001: Így igaz mert a COOP-ban már megint annyiba kerül a sertéshús mint előtte.
bundi
több lakás szűnik meg...kevesebb lakás épül mint tavaly...akkor erről ennyit...
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/lak/lak1603.html
ha ezt egész évre vetítjük, akkor kb 6000 új lakás lesz az év végéig...ami a közel 4,1 milliós lakásállpmány kb 0,0015 része...és ami azt jelenti kb 700 évente ujúlnak meg a lakások...hát kíváncsi vagyok mit építenek be, hogy kitartson addig...
justhpeter
Magyarország jobban teljesít. Hazudozásban, aljasságban, lopkodásban. Ez is valami.
papa.49
Nézzétek meg a mostani forint árfolyamot, gyengült elég sokat, hétfőn, vagy szerdán drágulni fog az üzemanyag, meg vele minden más is!!!
MŰKÖDNEK A REFORMOK, A HOMOKOS AGYATOKBAN!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.