Egy politikai kérdés miatt minden nyilvános működéstől eltiltották Cseh Péter Mihály katolikus papot, aki Youtube-videóbloggerként is tevékenykedik. 

A válasz.hu írta meg, hogy a pap legújabb videójában nyilvános kérdést intéz Orbán Viktor miniszterelnökhöz arról, hogy

kicsoda Habony Árpád.

A Pécsi Egyházmegye vezetése ezt nem nézte jó szemmel, és vizsgálatot indított az ügyben. Amíg ez le nem zárul, Cseh Pétert a papi működésétől eltiltották.

Az egyházmegye közleménye:

A Pécsi Egyházmegyében kisegítő lelkészi szolgálatot teljesítő Cseh Péter Mihály írott és elektronikus médiumokban, internetes közösségi oldalakon és blogokban huzamos ideje tevékenykedik. Emiatt püspökétől többször kapott szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően.

Cseh Péter Mihály a világos útmutatásoknak nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, ezért az ügyben dr. Udvardy György megyéspüspök úr előzetes vizsgálatot indított, és a botrányok megelőzésére Cseh Péter Mihályt az eljárás idejére minden nyilvános papi működésétől a mai nappal eltiltotta. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után tudunk adni.

Pécsi Egyházmegye”

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lackó50
Hááát röviden ennyit a demokratikus szólásszabadságról. Én Cseh Péter mellett állok és ne sajnálja, ha ebből az álszent egyházból kitiltották. Istent az ilyen egyház közbenjárása nélkül is lehet szolgálni. Sőt. Csak így érdemes. Az ilyen emberek nem isten szolgái, csak a hatalom a fontos nekik. Nem tudom milyen idősek, de még talán emlékezhetnének a régi Rákosi rendszerre, mikor pártunk és kormányunk az apáca rendek betiltásával és az állandó megfigyelésükkel kicsit ellehetetlenítette a működésüket. Akkor figyelték, hogy kik járnak a templomba és ha lehetett meg is büntették érte. Akkor nekik hogy esett ez a kirekesztés?? Most, hogy hatalomhoz jutottak, ők akarják átvenni szeretett vezetőnk, Rákosi elvtárs stílusát?? Hol van a keresztényi szeretet és megbocsátás? Az igazán hívőket még a terror se tudta eltántorítani, viszont ennek a megalkuvó egyháznak a politikai pálya fontosabb, mint a hívők szeretete és megbecsülése, akkor bátran folytassák a politizálást és amit az évszázadok nem tudtak elérni, ők majd kinevelik a jövő ateista társadalmát. Vagy az a céljuk, hogy a keresztény hitet lecseréljék a muszlim hitre? Szép emberbaráti cselekedet az is, ha segítjük a mohamedánokat, hogy átvehessék a hatalmat.
kkalman
Udvardy püspök bele illik az Orbán seggét nyalók sorába. Nem véletlenül lett a Mayer Mihály utódja.
Cseh Péter Mihálynak meg sok sikert az életben, még akkor is ha komolyabb következménye is lesz a mindenki érdeklődésére számot tartó kérdésének. Végre nem csak elfásult, a mindenkori hatalmat feltétel nélkül kiszolgáló papokat lehet látni, hallani, hanem olyanokat is, akik mernek kételkedni elöljáróik tévedhetetlenségében. Végre egy pap, aki kimegy az emberek közé, és nem csak azt várja, hogy azok menjenek hozzá a templomba.

www.youtube.com/watch?v=5CPwKm_4eqk
teuton
@Csizmás Kond: Kicsit -nagyon- keversz-kavarsz... Mit keres az a sok pap az allami vezetesben? Ki kene öket rugni azonnal az egyhazbol! Vagy a politikabol! A szoszekröl vagy misen hirdetett politika az rendben van? Amikor a pap telefonon felhivja a nyajat, hogy a fideszre szavazzon, az rendben van? Ez a kispap egyebkent nem politizal, hanem kimondja azt, ami az emberek többseget erdekli. Nagy különbseg!!!
Csizmás Kond
@teuton: ...hogy mit keres ott ?...szerintem joga van bárkinek ott lenni ahol akar ha az nem törvénybeütköző
...csak az a helyzet a te felfogásoddal, hogy nem tudsz a kommunista löketből kivakarózni ahol csak a pártnak szabadott mindenütt jelen lenni...hát ez a nagy baj.
teuton
@Csizmás Kond: ??? Kommunistazol? A demokraciarol valojaban fogalmad sincs! A demokraciak laicidsztikusak, tehat semmi köze az egyhazaknak az allamhoz/politikahoz! A MAGANVELEMENYET barki nyilvanosan elmondhatja, kritizalhat is, de te ezt összekevered a mocskolodassal. Mert ugye az a demokraciakban törvenysertö. Nemetorszagban 141 hazkutatas volt a heten szelsöjobb/neonaci internetes mocskolodoknal, es mar születtek jogerös iteletek is! Pl. 3000 euro büntetes (+ per- es ügyvedi költseg!) mert az illetö azt irta, a menekültek golyot erdemelnenek... Na ezert mersz te is meg a bringas csak nev nevkül mocskolodni! Egyebkent a demokraciakban is vannak VOLT papok akik a politikaban aktivak, csak annyi különbseggel, hogy minden egyhazi posztjukrol lemondtak, mert az nem összeegyeztethetö a politikaval. Mondom a DEMOKRACIAKBAN! Mert Magyarorszag ugye messze nem demokracia, hanem illiberalis diktatura...
kukac50
Minden papot fel kellene függeszteni lámpavasra aki a politikát a Fideszt prédikálja a templomban! Isten házába nem illik agitálni kire szavazzanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.