Magyarországon nem emelkedett a biztonsági készültségi szint a nizzai terrortámadás miatt, ugyanakkor megerősítik a magyarországi francia érdekeltségek őrzését – mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek délután.

Bakondi György közölte, a nizzai merénylet után összeült a terrorellenes koordinációs bizottság, amely értékelte az információkat, és úgy döntött, nem szükséges emelni a márciusban elrendelt közepes szintű terrorfokozatot.

"Nincs olyan konkrét információ, amely Magyarország fenyegetettségi szintjét emelné"

- közölte Bakondi György.

Ugyanakkor döntés született arról, hogy a magyarországi francia érdekeltségek őrzését, biztosítását megerősíti a rendőrség, valamint a hazai tömegrendezvények védelmét fokozzák.

A Belügyminisztérium pénteken azt közölte az MTI-vel, tekintettel az újabb franciaországi terrorcselekmény elkövetési körülményeire, "ezeknek a rendezvényeknek a biztosítását kiterjesztett formában, azaz nem csak azok közvetlen helyszínén, a megnövelt rendőri létszám mellett technikai, műszaki eszközökkel, fokozott tűzszerész ügyelet biztosításával fogja végrehajtani a rendőrség". Hozzátették: a tömegrendezvények megközelítési útvonalán a rendőrség fokozottan járőrözik, egyes járművek mozgását pedig korlátozhatja.

A Terrorelhárítási Központ folyamatosan kapcsolatban áll a francia társszolgálatokkal, a kialakult helyzet elemzése, értékelése érdekében a terrorellenes koordinációs bizottság teljes ülést tart. A bevezetett intézkedések Magyarország, állampolgáraink és a hazánkban tartózkodók biztonságát szolgálják – zárul a tárca tájékoztatója.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.