Az LMP Hadházy Ákost választotta meg a párt társelnökévé és ő kapja a megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot is.

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője a párt tisztújító kongresszusa közben tartott szombati sajtótájékoztatóján közölte: Hadházy Ákos társelnökségét – aki egyedüli jelöltként indult – a delegáltak 85 százaléka támogatta a titkos szavazáson, a parlamenti mandátumot pedig a küldöttek 90 százaléka neki ítélte oda.

Hadházy Ákos lett Schiffer utódja az LMP-ben

Hadházy Ákos két fontos feladatot határozott meg a tájékoztatón, ezek egyike, hogy a kormányt 2018-ban le kell váltani, a másik pedig, hogy teljesen új irányt kell adni az országnak. Értékelése szerint a 2018-as választás egyik meglepetéspártja lesz az LMP, amelyet fenntartható, választható, megbízható és erős pártként jellemzett.

Az új társelnök megköszönte Schiffer Andrásnak és társainak, hogy létrehozták és fenntartották a "remény pártját", a kongresszusnak pedig az iránta tanúsított bizalmat.

Törekvéseiről szólva azt mondta: nem démonizálni akar egyes kérdéseket – például az uniót, a migrációt, a nemzetközi nagyvállalatokat vagy a korrupciót –, hanem reformjavaslatokat, megoldásokat kínálni.

Az LMP másik társelnöke, Szél Bernadett arról beszélt: új szakasz kezdődik a párt életében, eltökélték, hogy minden létező problémát megoldjanak, amelyek eddig hátráltatták őket céljaik elérésében. "Schiffer András hátralépése után egységesek vagyunk, azt már bebizonyítottuk, hogy egységesek vagyunk és összetartozunk" – jelentette ki, bizonyítékként megjelölve Hadházy Ákos meggyőző többségű támogatását.

Szél Bernadett azt is megfogalmazta, hogy a 21. században nem működnek a 20. századi megoldások. Példaként a munkaerőhelyzetet hozta, szerinte ezekre működő megoldások helyett a rendszerváltás óta mindig csak sablonos válaszokat adtak a kormánypártok. "Fordulatra van szükség, nem aprópénzre" – mondta.

Az LMP kétnapos kongresszusán a továbbiakban egyebek mellett a szövetségesi politika lesz a téma.

Schiffer András, az LMP alapítója, társelnöke, a parlamenti képviselőcsoportjának vezetője május 31-én, az Indexnek adott interjúban jelentette be, hogy lemond minden tisztségéről: a társelnökségről június 1-jével, képviselői mandátumáról augusztus 31-ével.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Tény, hogy nála hasznosabb tagja nincs az LMP-nek, de ettől még nem egy politikus-alkat. Egy olyan figura, mint a másik ilyen izépártban a Juhász Péter, hogy pattogni, balhézni kiváló, kikapar témákat, amiken aztán megbotránkozik az ország, és megdícséri, hogy ez igen, Hadházy/Juhász, de a hittérítő, vízionárius, államférfi-szerű vezető típus, akiért benedvesednek a választópolgár-asszonyok, az ennél sokkal magasabb szinteken kezdődik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
Mivel egyetlen jelölt volt, nem is lehetett volna más. :) Nagyon nagy arányban szavaztak Hadházy Ákosra, kevésbé osztotta meg az LMP-t, mint Schiffer. Örülök sikerének.
kkalman
Ezután remélhetőleg az összefogásnak nem lesz akadálya az ellenzék többi tagjával, hogy ezt a bohóckormányt le lehessen váltani.

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13680976_1232160896796895_2914285413918139760_n.jpg?oh=24a0746ad7530b0839978b5520de21c6&oe=582BF615
Yoda69
Gratulalok es sok sikert kivanok. Remelem igy az osszefogas is elerhetobb kozelsegbe kerul.
Jozefina
Szerintem lényeg, hogy Schiffer távozott az LMP vezetéséből. Miatta nem volt magas a társadalmi elfogadottság. Kompromisszumképtelen, önző pasas.
Hadházyban sokkal nagyobb a bizalom és remélhetőleg azon lesz, hogy valóban összefogjon a demokratikus baloldal egy kormányváltás érdekében. Ha azonban továbbra is nyomja a majd mi (LMP) egyedül is megmutatjuk, akkor nem lesz belőle semmi és az LMP is szép lassan amortizálódni fog.
prime777
Szerintem az összefogás tekintetében nem fog változni semmi.
Marad ugyanaz az LMP mint volt.
Ha összefognának a DK-val és a szocikkal,akkor az alapjaiban rengetné meg az LMP báziselveit.
Cicamama55
Higgadt, fiatal, értelmes, szorgalmas ember. Ebből a "szériából" kellene sok a Parlamentbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.