Hiába villogott pirosan a lámpa Zamárdiban a Csap utcai vasúti átjáróban, a sorompó nem ereszkedett le, és a vonat jött. Szerencsére az autósok figyeltek és nem történt baleset – írja a sonline.hu.

Frissítés:

A MÁV közleményükben magyarázatot adott a szokatlan szituációra.

„A hibanaplók vizsgálata alapján július 16-án, a Zamárdi-felső – Szántód-Kőröshegy között található sorompó egy személyvonat érkezése előtt 10 óra 17 perckor üzemszerűen, megfelelően lezáródott, majd annak elhaladását követően három perccel később felnyílt. Ezek után a biztonsági előírásoknak megfelelően vörösre váltott és három perc elteltével a fényjelzés lekapcsolt. Ezután érkezett az átjáróhoz egy magán vasúttársaság Gyékényesre tartó mozdonya és áthaladt a sötétet jelző sorompón.

A mozdonyvezetőt az irányító már előzetesen értesítette a sorompó állapotáról. A mozdonyvezető később jelentette az irányítónak, hogy félreértette a sorompó számát és hogy azon, a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt át. A feltehetőleg megvágott felvételen is látszik, hogy a mozdonyvezető kürtölt és gyorsfékezést alkalmazott, de már nem tudta lelassítani a járművet az ilyenkor előírt sebességre.

Vasúttársaságunk a Közlekedésbiztonsági Szervezettől az esemény azonnali kivizsgálását kérte.

Hangsúlyozzuk, hogy ilyen esetben is a KRESZ szabályai érvényesek, vagyis sötét sorompójelzés esetén, az átjáróra történő ráhajtás előtt a gépjárművezetőknek meg kell győződniük arról, hogy a sorompó felé nem tart vasúti jármű illetve az áthaladás folyamatossága biztosított.”

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Nem a sorompó hanem a lámpa a mérvadó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@szaboria1: Ez igaz de a máv akkor is hazudott, mert a mozdony NEM 15 km SEBESSÉGGEL HALADT ÁT AZ ÁTJÁRÓN, és igazán ez a lényeg!!!
Mivel nem történt baleset az arra közlekedők tudták, hogy a vasút veszélyes üzem és ennek megfelelően jártak el, és ismerték a KRESZ. t is...
szaboria1
@papa.49: Tegnap azért voltam mérges mert az RTL híradójában két helyszínről is adtak hírt összemosva, ahol a sorompó fent volt ott tényleg elrobogott a vonat de tilosat mutatott a lámpa. A másik ahol nem égett a lámpa ott lassabban ment a vonat.
szaboria1
@papa.49: A Kresz vizsgán mikor még tesztlap volt ott sokan elbuktak a vasúti átjárós kérdéseken. Én mindig azt mondta a vizsgalap kitöltése előtt olvassák el a kérdést és válaszolja meg magában és akkor jó választ is megtalálja.
papa.49
@szaboria1: Ezen nem érdemes vitáznunk, amit én láttam videót itt a propin azon a sorompó felhúzva, a lámpa sötét a mozdony meg vagy 80 nal átsöpört...
szaboria1
@papa.49: Tényleg kár vitatkozni. Én még mindig azt tartom körültekintően kell azokon a helyeken áthajtani.
papa.49
@szaboria1: Ebben 100 % ra igazad van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.