Tömegverekedés volt migránsok között vasárnap este a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfő reggel az MTI-vel.

Bakondi György elmondta: az őrzött menekülttáborban este 8 óra körül mintegy húsz migráns – köztük algériaiak, szírek, pakisztániak és két mongol – verekedett össze. Először csak puszta kézzel, később viszont letört bútorlábakkal is egymásnak estek. A biztonsági őrök beavatkozására kimentek az udvarra, ahol mintegy kétszázan csatlakoztak a cselekményekhez.

A rendőrök beavatkozásának eredményeként a késő esti órákra helyreállt a rend a központban.

Kilencen sérültek meg, közülük nyolc embert vittek kórházba: valamennyien nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Vizsgálják, hogy pontosan milyen okból tört ki a verekedés, ki kezdeményezte. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást – mondta Bakondi György.

A kiskunhalasi befogadóközpontban az elmúlt hetekben több alkalommal történt valamilyen atrocitás migránsok között, de valamennyi esetben rövid idő alatt sikerült helyreállítani a rendet. Bakondi György azt mondta: a kiskunhalasi központban megfelelő létszámú az őrszemélyzet, szükség esetén a rendőrök is segítenek, ahogy vasárnap is, amikor csaknem kétszáz rendőr segített a központ rendjének helyreállításában – mondta a belbiztonsági főtanácsadó.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
csak egy kérdés: tessékmondani, a kórházba szállított, vagy a helyszínen ellátott fínom úri közönség költségeit ki fogja fizetni.? mert ez nem tartozik ám a kerseztényi szeretet, valamint a sima filantrópia körébe sem...

(mint tegnap hallottuk, csak pakisztánban évente ezer nőt ölnek meg pusztán család szeszélyből, mert nem tetszett a viselkedése, vagy az udvarlója... a többi gyilkosság az egyéb kategória..ha valaki nem tudná, azt felhomályosítom, hogy pakisztán atomhatalom.)...

hogy ezt miért írom? lehet találgatni..az, hogy törökország nato szövetségesünk, az már csak konyakmeggy a habon..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Az rendben van, hogy egymásnak esnek, de miért kell beavatkozni a belügyeikbe?
Bringás
Miért nem tiltották ki az összes verekedőt azonnal?
Peller Anikó
Mert az megkülönböztetűzés, raszizmus, nem egyenlő megbánásmód. Tehát az összeset kelletet vona.
Bringás
@Peller Anikó: Támogatom! Nem vagyok én rasszista!
wagabund
@Peller Anikó: van benne valami...eltűnődöm, mi lett volna, ha véletlenül nem találják az örz-védők az udvart, és amíg keresik, ötven százalékkal csökkent volna az élő táborlakók száma...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.