A nemzetgazdasági miniszter nem tartja alaptalannak, hogy Magyarország az évtized végére csatlakozzon az euróövezethez – írja a Magyar Hírlap.

Varga Mihály a lapnak adott interjúban arról beszélt, ehhez közelebb kell kerülni az uniós átlaghoz, tovább kell javítani a termelékenységet, ugyanakkor stabilabb euró is kell, biztosabb lábakon álló, közös, fiskális politikával.

Varga szerint sokat jelentett volna, ha a 2008-as válság idején eurót használ az ország, sok devizahiteles menekült volna meg az árfolyamok okozta csapdából. Ugyanakkor megmenekült Magyarország olyan kérdések megválaszolásától, mint hogy hogyan fizette volna a görög hitelcsomag rá eső részét.

Ha a gazdasági folyamatok tartósak maradnak, és az európai uniós fejlettségi átlaghoz közelebb kerülünk, valamint a termelékenységünk tovább javul, nem tartom alaptalannak az évtized végi csatlakozást. Ehhez viszont stabilabb euró kell, biztosabb lábakon álló, közös, fiskális politikával.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Porhintés.
Eddig mért nem törekedtetek az Euró bevezetéséért?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Jó estét, gyerekek! misi bácsi mesél, kár, hogy egy szó sem igaz belőle, mint rendesen. De tartok attól, hogy a birkák szépen megeszik ezt is.
fekete
Ha az Eurot bevezetik,vege az orszagnak! Epp ugy mint a Szlovakianak,Nyugdijak 220,300-euro
ledogozott 40-ev utan 1 kenyer euro elott 7 korona volt euro jott 1,50 euro,vagyis 7 X tobb. A csehek okosabbak,mert nem kell nekik Merkel es Hollande butitasa az Euro,es ha igaz legjob-ban allnak K,Europaik koszt.Merkel fo butito nem engedi meg,hogy Keletiek kapjanak
1700 euro nyugdijat,mint amit a Deutsheland ban kapnak, A keresetett meg nem is emlitve,hogy
10 X tobb mint amit a keletiak keresnek.Lopnak,csalnak,kihasznaljak Kelet Europat,tonkre tesznek minden gyarat,majd lezarjak,hogy NEM felel meg az EU eloirasainak,Amit Merkel es a tobbi lokott fogadott el! Anglia jol tette,hogy kilepett,Nem tudom miert nem volt valasztas a Keleti Allamokban ,hogy igan,vagy az EU! Mar itt piszkoskodtak a felek!
kamazuka
Mifelénk a kutya vacsorája biztosabb!
eugen4402
1966. Los Bravos: Black is black. (De nagyon!)
volvós
Bécsben ma is fizethetsz euróval, te szerencsétlen
kukac50
Ti már most is azzal fizethettek,mi nem tudunk eurót venni kicsi a járandóságunk, fizetésünk hozzá,no meg a rossz gazdaság politikának köszönhető a forint gyengesége a valutákhoz képest.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.