Az igazgatóknak kell lenniük az igazi vezetőknek az iskolákban, az előző keretrendszer túlságosan leértékelte a munkájukat – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten.

Balog Zoltán a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) állománygyűlésén, amelyen átadták a tankerületi központi igazgatók kinevezéseit, az mondta: az előző keretrendszernek talán az volt a legnagyobb hibája, hogy túlságosan leértékelte az iskolák vezetőinek munkáját.

Az igazgatók nem egyszerűen végrehajtói a tankerület utasításainak, hanem "az igazgatóknak kell lenni az igazi vezetőknek az iskolákban" – hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: akkor lehet tőlük elvárni vezetőhöz méltó felelősséget, ha ehhez megadják az illetékességet is; ez talán az egyik legfontosabb változás a rendszerben.

Balog Zoltán elmondta, hogy 2011-ben új alapokra helyezték a magyar köznevelés rendszerét, de jelentős belső korrekciókra volt szükség az intézményfenntartásban.

A központosítás "túl jól sikerült" – fogalmazott, majd úgy folytatta, éppen ezért a decentralizáció a "jövő útja", a rendszer alapelveinek a fenntartásával.

Balog Zoltán azt is mondta, hogy az átalakításnak köszönhetően "szabadabban lehet a rendszerben gondolkodni".

"Én ezt tartottam a legnagyobb hiányosságának (...) a rendszernek" – jegyezte meg.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aha,... Most jon az osszes kicsi KLIK, 59 darab.

Nem is olyan hulye ez a manus, csak figyeljetek...Kicsit onkritikus: "Kicsit tul jol teljesitetteunk, oh", es majd most nagyobb szerepet kell adni az iskolaigazgatoknak... Puff neki! 5 ev kellett ahhoz, hogy szetverjek a meglevo oktatast, es ugye most, hogy mar szinte minden egyes iskola elen fide$$-es iskolaigazgato van, ezeknek a kezebe mar lehet hatalmat adni, ezek mar maguktol tudjak majd a porazt rovidre fogni, ha a pedagogusok nagyon elkanaszodnanak, es esetleg ne adj Isten tanitani akarnanak NORMALISAN...

ordogien ki van ez talalva, meg is fogja ezt koszonni habonynak valahogy...
Kulonben a tanarok megint eltuntek, nyari szunetben csinaljak a taborokat, kotelezo munkakat, eszuk agaban sincs mar tiltakozni...

Sajnos, azt kell mondanom, hogy ordogien jol csinaltak...:o((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Esze mint a tenger, csak mindig apály állapotában van.
felnőttem kissé
Felébredtt Balog Ur? 2011 ben igaz uj alapokra helyezték aztán mindenki vagy inkább bárki beleugathatott.A végeredménye az lett hogy nem a gyereket tartottak a pedagógusoktól, hanem a pedagogusok rettegtek a gyerekek óra alatti magatartási dolgaitól. Kevés volt a 45 perc a fegyelmezésre egy két nem iskolába való tanuló miatt. A szüleikről nem is beszélve. Fogadó óra nuku, szülői nuku gyerek iskolai dolgai nem érdekelték a szüleit. A pedagógus meg... max furódhatott bele a földbe. Segitséget égen földön nem kapott mert az iskolaigazgatók is csak féltek. meg még a pukizásról is jelentést kellett küldeni. (nem a puskázásról irtam).KINEK hiányzik ez? ez a nulla avagy azzal egyenlő szervezeti felállás.Politikus ne avatkozhasson bele abba amihez ködnyi sincs az agytekervényeiben.Legrosszabb amikor a buta ember okoskodik.Az sem jó ha az okos hüléskedik. Tanitsanak.legyen joguk fegyelmezni számonkérni a rettegés rossz tanácsadó.Ezt meg meg kell fizetni és becsülni mielőtt pedagógushiány lesz az orvos ápolónő hiány mellé.A magániskola kevesek főuri allürje.Kevesek számára megfizethető.
Nil : ajándékba kapta nem az esze után, jókor volt jó helyen Vagy kollégiumi gyóntató volt akkor és ott 89 tájékán.
Apatszerek
Ezt az embernek csúfolt személyt, csak a rejtett titkosított munkaerő fogadja be!
justhpeter
Azért ehhez a szégyentelen hazudozáshoz kell némi aljasság is. Igaz ennek hiányával nem vádolja senki Balog pléh bánost.
kkalman
A nagy átalakítás után nem egy vízfejet kell eltartani, hanem ötvenkilencet. Már ennek egy hatalmas hurrá, de az iskolák munkáltatói és gazdasági önállóvá tétele is megér egyet. Az igazgató veheti fel a tanárt felsőbb jóváhagyással, és gazdaságilag is önálló lesz ötvenezer forint erejéig. És mindezt akkor jelenti be ez a szarral töltött büdös zokni agyú, amikor a tanárok nyaralni vannak, táboroztatnak, vagy épp szabadságuk terhére továbbképzésen töltik az idejüket. Remélhetőleg a tanárok kellő erőt gyűjtenek, hogy ősszel újult erővel tiltakozzanak az oktatás további tönkretétele ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.