Egy pont kivételével a munkavállalók javára módosult júniustól a Munka törvénykönyve – írja a napi.hu. De az az egy pont...

Az Mt. módosítása nyomán elvették a kötelező hétvégi pótlékot a készenléti jellegű munkakörökben dolgozóktól. A korábbi szabály szerint őket csak pótlék fejében lehetett szombaton is rendes munkaidőre beosztani, azokon a hétvégéken, amikor vasárnap is szolgálatban kellett lenniük. Ez olyan munkakörökben jelent gyökeres változást, amelyeknél ügyelet helyett csupán készenlétben, vagyis a szokásosnál kevesebb munkával kell a szombatot tölteni, s másnap, pihenés nélkül kezdeni a vasárnapi műszakot.

A rendelkezés javarészt a MÁV-csoport mintegy tízezer munkavállalóját érinti hátrányosan. A pótlék megvonása a MÁV-nál legalább 30 munkakör dolgozóit érinti – köztük a jegyvizsgálókat, forgalomirányítókat, kocsirendezőket és a diszpécsereket.

A MÁV-osokon kívül viszont csak néhány ezer ember tartozik ebbe a körbe a villamos-, és gázipar egyes vállalatainál, ahol ilyen szisztémában dolgoznak például a portások és a karbantartók.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@emerencia: Pontosabban: a szombati munkáért sima hétköznapi bér jár, pótlék semmi.
Szókrakész
Mondtam én, hogy az OFV-nek(Orbán Felcsút Vasút) konkurencia a MÁV!!!
papa.49
Tuzsony fiam ezt is az Unió intézte???
Hogy dögölnétek meg!!!
Fradigege
Angoloknál úgy sztrájkolnak, hogy precízen betartják a munkaszabályokat, forgalmi utasításokat. Meg is bénul a fél ország. Itt is azt kell.
kamazuka
Még,jó,hogy hivatalosan 20 éve hétfőtől péntekig dolgozom napi 8 órában!
Hétvégi pótlék?
Ugyan?
Hámitnekem?
Desischado
A kormány ismét hozta a formáját! Hogy rohadnának meg! De azok is, akik velük tartanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.