Vizsgálják a városligeti tó vizét, amelybe feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került.

Balogh Eszter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság referense kedden az MTI-t arról tájékoztatta: a katasztrófavédelem munkatársai hétfőn vettek mintát a vízből, azt követően, hogy két kacsa elpusztult a tóban.

Hozzátette: a vízmintát további vizsgálatra laboratóriumba küldték, jelenleg a vizsgálat eredményére várnak.

A Liget Budapest hétfő este közölte a Facebook-oldalán: feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került a városligeti tó vizébe. Azt írták, a Városliget Zrt., a rendőrség, a csatornázási művek és a katasztrófavédelem szakembereivel közösen a helyszínen azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, hogy mihamarabb elhárítsák a veszélyt.

Arra kérnek mindenkit, hogy további tájékoztatásig tartózkodjanak a tó használatától és különösen figyeljenek arra, hogy háziállataik ne érintkezzenek a vízzel.

A Főkert és a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Lehet, hogy a két kacsa valóban valami betegségnek lett az áldozata, majd a vizsgálat végén kiderül. De, hogy egyre több "terrorista" él köztünk, az is biztos.
Akik habozás nélkül, mámorral gyilkolnak embert, vagy állatot, számukra az ölés a kielégülés. Ezektől kellene megvédeni a nemzetet..! Húsz kilométeres körzetben egy árva "migránsot" se találok, és a kedvenc macskánkat tegnapelőtt megmérgezte egy beteg-lelkű szörnyeteg. Holnap én kerülök sorra..?
magyarbakancs
Valaki annyit drogozott,hogy pele pisilve pusztulnak a madarak?
silber13
@Bringás: Ha tudsz olvasni, olvashattad a Csatornázáási Művek" szakvéleményét,"de mely szerint a víz jópaku4 lár, kicsivel arrébb ismeretlen mérgező anyag bekerüléséről hadoválnak! Mr. Pakulár ! Akkor ki is hazudik?
papa.49
@silber13: Hagyd, ez magas mint a vakondnak a kerti csap)))))))))))))
Mobil123
Mondjuk reggel a rádióban elhangzott egyszer, hogy a kacsát betegség miatt pusztultak el. Tiszta értelmes kommunikáció .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.