Budapesten a 196-os busz vonalán a sofőrök nem voltak hajlandóak felvenni egy mozgássérült, kerekesszékkel közlekedő férfit július 10-én – írja a Bors.

A felesége, Natália elmondta, a Bánkút utcában, a Rákospalotai köztemető megállóban várakozott a férjével és ötéves kislányával, amikor jött az első busz. A sofőr azonban megtagadta a segítségnyújtást, Natália szerint

a kormányrendeletre hivatkozott, miszerint nem szállíthat elektromos kerekesszékes személyt, mert az megterheli a buszt és balesetveszélyes.

Amikor a menetrend szerinti következő járat is hasonlókra hivatkozva továbbhajtott, végül felhívta a mozgássérülteket szállító szolgálatot. A kiérkező vezető megszánta őket, és "baráti áron az egyébként hét-nyolcezer forintos útiköltség helyett kétezer forintért hazahozott minket".

A Bors megkereste a BKK-t, és a cég válasza szerint a kormányrendelet "nem szabályozza részletesen a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű személy kerekes-székének és egyéb mozgást segítő eszközének szállíthatóságát". A BKK viszont közölte, hogy a közelmúltban kezdeményezésükre egyeztetést tartottak a mozgássérültek képviseletét ellátó szervezetek és a közlekedési szolgáltatók. A BKK részletesen kidolgozza az elektromos mozgássegítő eszközökkel való közlekedés szabályrendszerét.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sziha
@ila51: ahogy Angliaban is. Mondjuk egy atlagos kisvarosban valoszinuleg a sofornek le kell szallnia es lenyitni a rampat, addig tobbi utas var. Igy mukodik ez a budosliberalfasisztaeuban, ugye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@koszpeko: :-))))))))))))))
Viszont miénk a hatalom!
Sz@r érzés, ugye?
koszpeko
@Bringás: Mondok neked egy évszámot,2018
Utána ugass köcsög.
volvós
@koszpeko: 18:23

Felbérelni 3-4 kigyúrt kopasz romát, akik átformálják
az amugy is görény ábrázatát...de a legjobb, ha senki
sem szól hozzá, az ilyen féreghez...én mostantól betartom,
bármit is ír, az eszéhez mérem...Többiek is kövessenek !!
Bringás
@koszpeko: 2018?
Mi nyerünk! Magasan!
És te román , hol leszel?
koszpeko
@volvós: Igazad van.
Ilyen pondró miatt nem kell idegeskedni.
Bocsi a pondróktól azoknak van annyi hasznuk,hogy eltüntetik a dögöt illetve kiváló horgász csali.
Ennek a kullancsnak annyi haszna van mint a rovarnak amihez hasonlítottam.
kukac50
Pedig a Fidesz azt ígérte senkit nem hagynak az út szélén! A babakocsisok és a kerekes székesek ott maradnak. Mészáros Lőrincre van pénz a buszokon a kerekesszékesek biztonságos elhelyezésére nem jut.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.