A Honvédség közlése szerint a katonák a harctéri sebesültellátást és az életmentő feladatokat gyakorolták Táborfalván, ennek esett áldozatul a rengeteg sertés.

A 444.hu információi szerint 85 disznó pusztult el a táborfalvai hadgyakorlaton, ahol a Magyar Honvédség július 7-én gyakorlatozott. A portál úgy tudja, a résztvevőknek titoktartási szerződést kellett aláírniuk.

A 444.hu kérdéseire a Honvédség azt válaszolta, hogy a katonák

„A harctéri életmentők több hónapos elméleti felkészítés után preparátumokon, modelleken gyakorolnak, és a kiképzés végén élőszövetes gyakorlaton sajátítják el a harctéri körülmények közötti harctéri sebesültellátás, életmentés fogásait.”

Ezt a fajta tudást máshogy nem tudják megszerezni akatonák, csak, ha élőlényeken gyakorolnak. Így lehet garantálni, hogy a harctéri sérüléseket felkészült szakemberek lássák el.

„Az élőszövetes gyakorlás sertésen azért fontos, mert az emberi szövet szerkezetéhez hasonlóan reagál a külső sérülésekre, behatásokra”

- olvasható még a közleményben.

A gerinces állatok bántalmazását ugyan törvény tiltja, de a Honvédség szerint a gyakorlatot a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága engedélyezte.

A 85 sertést összesen 5 millió forintba került. A Honvédség szerint a beavatkozásokat altatásban végezték el, majd a végén egy állatorvos eutanáziát hajtott végre a disznókon. 

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez derék !
Ahelyett,hogy a parlamenti disznókra lőttek volna !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@Bringás: Igen? és mivel lőttek rád? RPG vel???vagy pct gránáttal??? Ott is elbújtál a páncél mögé!de énrám Ak 47.tell lőttek!!!
Bringás
@dr. prédikátor: Géppuska. MGSZT!
Ha ismered pubi!
dr. prédikátor
@Bringás: nem ismerem öcsike! Én csak a gorjunovot ismerem! ha tudod mi az!!!
Bringás
@dr. prédikátor: Degtyarjev pohotnyi?
kukac50
Az állatvédők hol vannak ilyenkor? Politikusokon kellett volna gyakorlatozni.
Fradigege
A 6 millió sertés hazája! Még azt ígérte a more.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.