A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, július 1 és 6 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

A Fidesz szavazóinak száma a májusban mért mélypontról elmozdulva, újabb egy százalékpontot növekedett, és így a párt támogatottsága 24 százalék. Azonban a párt támogatóinak aktivitása a hónapban csökkent, így a biztos szavazók körében csökkent a támogatottsága.

Az MSZP támogatottsága ötödik hónapja változatlan, továbbra is 12 százalék. A pártnak szavazóinak aktivitása viszont most növekedett, és újra ők a legaktívabbak. Az MSZP, az összes megkérdezett körében, hibahatáron belül maradva, de továbbra is megelőzi a Jobbikot.

A Fidesz erősödött, de annyi a bizonytalan, hogy simán elzavarhatnák őket

A Jobbik támogatóinak száma ebben a hónapban újabb egy százalékpontot csökkent és így új mélypontot elérve 10 százalék. A párt támogató továbbra is a legkevésbé aktívak, csupán 63 százalékuk menne el szavazni. A biztos szavazók körében ezzel éppen hibahatáron van a Jobbik lemaradása az MSZP-hez képest.

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll, a párt vezetőjének bejelentett távozásának nincs hatása a támogatottságra. A DK támogatóinak száma nem változott és továbbra is 3 százalék. Az Együtt, a PM és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A Fidesz erősödött, de annyi a bizonytalan, hogy simán elzavarhatnák őket

Folytatódik az elmúlt fél évben tapasztalt küzdelem a második helyért, ahol az MSZP az összes megkérdezett körében hibahatáron belül, de folyamatosan megelőzi a Jobbikot. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Jobbik tisztújítása után nem tudott lendületet venni, és nem növekedett a támogatottsága. Az elkövetkező hónapok kérdése, hogy a most tapasztalt változás trendszerű lesz-e. A LMP vezetőváltása sem volt egyelőre hatással a párt szavazói bázisára – változást a bejelentés utáni második alkalommal sem mértünk. A bizonytalanok aránya e hónapban nem változott, 46 százalék.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem mindegy, hogy milyen retegbol szondazzak azt az 1000 szemelyt... Ebben minden statisztikai tarsasag elegge innovativ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
Zavarjuk már el a kártékony sunyi bűnöző orbáncot!
pbalage
nahh... akkor már csak annyi a dolgunk, hogy kívül legyen a kerítésen a főnök.
bevarrjuk ürgebőrbe,
aztán majd mikor vissza akar jönni miniszterelnökfocistamaffiózni, akkor majd a honvédség egy golyóval elintézi a főnyomorékot a pártjával együtt.
silber13
Nem fog menni, mert ez a briganti társaság a hatsslom megtartása érdekében semmitől, ismétlem SEMMITŐL nem riad vissza!
Szókrakész
Még egy-két idióta ellenzéki ötletelés és a fidesz még a XXIII. századi választásokat is tarolva nyeri.
Desischado
@silber13: Sajnos ez pontosan így van. Egy dolog kellene, és el lehetne zavarni őket a kénköves pokolba. ÖSSZEFOGÁS, ÉS HA MINDENKI ELMENNE SZAVAZNI: De az itt nem lesz, bár ne legyen igazam.
Bringás
Összefogva a Jobbikkal négyötödünk lesz!
Hajrá Fidesz, éljen a Miniszterelnök Úr!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.