Felfüggeszti a szolgáltatást az Uber közösségi személyszállító Magyarországon július 24-én vasárnap 12 órától.

Ezt az Uber július 13-án jelentette be, miután az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely alapján ideiglenesen, legfeljebb 365 napig blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat, amelyek "jogellenesen működő taxiszolgáltatást" kínálnak.

Az Uber 2014-ben kezdte meg szolgáltatását Budapesten, az utazásmegosztó szolgáltatás ellen azóta a taxitársaságok és az érdekvédelmi szervezetek több demonstrációt tartottak.

Búcsúzik az Uber, déltől ismét a taxisoké a terep

Az Uber-fuvarok száma világszerte hétfőn a cég közlése szerint elérte a kétmilliárdot. Az Uber 2009 márciusi megalakulása óta 2015 végére érte el az egymilliárdos fuvarszámot. A szám megduplázását bő fél év alatt a sofőrök és utasok toborzására fordított nagy befektetéseknek tulajdonította a cég vezetője.

Az Uber szolgáltatása iránt a legnagyobb kereslet Kínában jelentkezik, ahol azonban évi több mint egymilliárd dolláros veszteséggel működik a vállalat.

Az Uber jelenleg a világ 76 országának több mint 450 városában nyújt fuvarmegosztó szolgáltatást, szemben az egy évvel ezelőtti 311 várossal.

A cég közlése szerint Budapesten 160 ezer felhasználója volt, az utazások 39 százaléka külföldiekhez köthető, főleg a 20-35 éves korosztály utazott velük.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

moareka
Szégyelljék el magukat a taxis hiénák, hogy 1200 családnak elvették a megélhetéshez szükséges lehetőséget...Tisztelet a kivételnek!
DR Eric CARTMEN
Az Uber pont akkor vonul ki, amikor sikerült meghozniuk azt a döntést, hogy a jogszabályi keretek betartása mellett már nem éri meg nekik ellenértékért cserébe személyszállítást végezni. ENNYI !!
wagabund
itt a helyi becsületsüllyesztőben már meg is itták az áldomást a győztesek...nagy volt az öröm, az elégedettség...most jól ment a személyzetnek is...a nagycsöcsű Gizike szép jattot kapott...neki ennyi jutott az uber távozásából(eredő haszonból)
moareka
Szégyelljék el magukat a taxis hiénák, hogy 1200 családnak elvették a megélhetéshez szükséges lehetőséget...Tisztelet a kivételnek!
Tódor
Maj' felzárkózik a hiénasárgatolvajtaxis is: okostelefon? ammi? (Orsós csuticigány után szabadon)
sentinel216
Nem kell megijedni! Csak az történt, hogy nagy hasú basa rájött, hogy a külföldi cég jól működik, pénz van benne. A többi már szokásos. Törvényt hozunk, hogy el lehetetlenítsük a céget. Majd jön egy újabb orbán stróman, aki átveszi a bótot. Van még rokon, koma, jóbarát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.