„Az utóbbi bő évtized magyar kivándorlói az itthon élő népességnél átlagosan iskolázottabbak, fiatalabbak, többségében hajadonok, illetve nőtlenek” – derítették ki a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének munkatársai több adatforrás elemzése után – írja a Világgazdaság.

A tanulmány szerint 2014 elején mintegy 330 ezer magyar állampolgár élt az európai célországokban. Az sem kizárt, hogy azóta már 400 ezer közelébe emelkedett a kivándorlók száma, hiszen a statisztikai hivatal 2014-ben és 2015-ben egyaránt történelmi magasságba emelkedő, 30 ezer feletti kivándorlót mért. A legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba és Ausztriába mennek.

Az is kiderült, hogy a felsőfokú végzettségűek jellemzően hosszabb távra, családdal költöznek külföldre, a szakmunkások inkább rövidebb időtávra, a hazai kapcsolatokat fenntartva mennek el.

A főbb célországokban 50-70 százalék közötti a magyarok között a 20–39 évesek aránya, Magyarországon ez 30 százalék alatti.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
szombaton, július 30-án 40. éves szakmunkás családfő, minőségi hegesztő "szakvizsgája" lesz. Bécs melletti munkahely, kezdetnek €10 órabér, Mo-n minimálbér +ként várja. Szállás megoldott. Tini lánya és foglalkozásnélkülivé vált felesége bizakodik a "vizsga" eredményességében. Ha a dolog bejön, séta a Lajtán túlra mindenestül.
vadnarancs
Sebaj, a haverok nagyon is jól élnek itthon, ők csak pénzt költeni mennek külföldre! Mocskos egy brigád ez!
vitamin51
Nem leléptek, hanem elmentek, nem mindegy!
kukac50
Már családostól elmentek, az 50 éves korosztályból is sokan dolgoznak Angliába,Németbe a keresztlányomék Francia országba. Egyiknek be jön a munka csinálja a helyet a másiknak .
Lassan elfogyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.