Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy pécsi buszsofőr ellen, aki egy mozgássérültre támadt – tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A buszsofőr tavaly decemberben a közlekedésben akadályoztatott – általa ittasnak hitt – sértettet nem akarta felengedni a buszra, annak ellenére, hogy a mozgássérült jelezte: nem ittas, hanem beteg – ismertette a vádhatóság.

Hozzátette: rövid szóváltás után a sofőr felengedte az utast, aki a végállomáson lefényképezte a busz rendszámát. A sofőr ezt számon kérve

megpróbálta kicsavarni a mozgássérült kezéből telefonját, majd belökte őt a járda melletti öt méter mély, meredek árokba.

A buszvezető annak ellenére állt 5-10 percig az árok mellett, hogy a sértett jelezte neki: nem tud egyedül kimászni. A sofőr végül otthagyta őt, és az autóbusszal elment a helyszínről.

A különböző sérüléseket szenvedő sértettnek végül egy telefonon értesített ismerőse segített kimászni az árokból – áll az ügyészség közleményében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.