Vas és Győr-Moson-Sopron megyékben lassan nem a jól képzett szakemberek fogynak el, hanem gyakorlatilag mindenki, aki munkát vállalna. Nem csak Ausztria, Szlovákia is szívja el a munkaerőt.

Vas megyében gyakorlatilag elfogyott a munkaerő, az állásbörzéken már nem a munkavállalók, hanem a cégek állnak sorba – írja a Határátkelő.

Ennél is rosszabb a helyzet Győr-Moson-Sopron megyében. Itt korábban az volt a probléma, hogy nincs jól képzett szakember, de ma már ember sem: a munkáltatók szerint betanított munkára, segédmunkára is nehezen lehet csak dolgozókat felvenni.

A lap szerint míg korábban több ezer szlovákiai ingázó járt át a győri ipari parkba dolgozni, mostanra inkább a győriek mennek a pozsonyi régióba, például az ottani Volkswagen-gyárba munkát vállalni.

A probléma megoldására a cégek és a kamara is keresi a megoldást. Az egyik lehetséges megoldás az automatizálás, míg egyes vállalkozások inkább intenzív bérfejlesztésbe kezdtek. Szakemberek szerint azonban legalább 30 százalékkal kellene emelni a béreket ahhoz, hogy az ingázók egy része egyáltalán elgondolkozzon a lehetőségen.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Pár év múlva felirat a határon:
"93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@Szókrakész: Még mindig Gyurcsányozol 6 év elmúltával? Szakadj már le róla, most most van. Orbánozzál már, hahó, ébresztő!
Szókrakész
@Mirabilis: És hol marad a szabad véleménynyilvánítás?
Milyen demokrácia az, ahol ti balosok megmondjátok, hogy kit szidjak vagy ne?!?!?!

Ez a jó öreg komcsi diktatúra jegyeit hordozza, amit ti képviseltek.
Ergo jó öreg komcsik vagytok.
Mirabilis
@Szókrakész: Asszem, a tüntetés is egyfajta véleménynyivánítás, viszont: továbbra sem lehet tüntetni Orbán házánál. De Gyurcsány és Medgyessy házánál lehetett.
Nahát, ennek fényében:
Milyen demokrácia az, ahol ti fideszesek megmondjátok, hogy kit szidjak vagy ne?!?!?!
Ez a jó, már öreg fidesz diktatúra jegyeit hordozza, amit te képviselsz.
Ergo jó öreg agymosott fideszes vagy.
Szókrakész
@Mirabilis: Már megint pásztor vagy és terelsz.
Mirabilis
@Szókrakész: Hú de nagy riposzt. Ennyire tellett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.