Miután múlt kedden Franciaországban a terroristák megöltek egy papot, idehaza országszerte megerősítették a vallási helyek védelmét – írja az Index.

Vasárnap reggel 9.00-kor, az istentisztelet kezdetén is bejött a templomkertbe egy szolgálatban lévő udvarias, fiatal rendőr – ezt írta Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője levelében, amelyet Pintér Sándor és Balog Zoltán minisztereknek címzett.

Az Indexhez is eljutott levélben Iványi arra várt választ, hogy miért jelent meg náluk rendőr, és van-e tudomásuk valamilyen vallási csoportokat fenyegető konkrét terrorakcióról. Iványinak az istentiszteletre érkező rendőr csak annyit mondott, hogy felsőbb utasításra jelent meg, "biztonsági megfontolásokból". Az istentiszteleten ezután nem vett részt, mint mondta, "megtiltották neki, és fegyveresen nem is léphet be".

A Belügyminisztérium az Indexnek azt írta, hogy

"az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, javítása érdekében" a rendőrség a templomok, valamint az egyházi intézmények környékén kiemelt figyelmet fordít a rendőri jelenlét biztosítására, különösen a misék, istentiszteletek, más vallásgyakorlással összefüggő rendezvények időpontjaiban.

Nem külön járőröket mozgósítanak, a jelenlétet "a napi közterületi rendőri feladatok végrehajtása keretében" biztosítják. A Belügyminisztérium közölte azt is, hogy az ellenőrzés a templomok és vallásgyakorlással összefüggő célokat szolgáló más épületek környékére terjed ki, "a vallásos szertartásokon, rendezvényeken a rendőri állomány nem vesz részt".

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
A "Vidám Vasárnap" c. szektát is állami pénzből vigyázzák majd?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Gyónniuk is kellene - elég nagy a bűnük
Hari
Egy magát demokratikus országban rendőrök csak alapos indokkal, és felkérésre biztosítanak védelmet. Ez megint egy tipikus példája annak az idegenek elleni uszító propagandának, hogy sejthessünk azt, hogy a hívők a templomokban sincsenek biztonságban. Történt ez pedig egy olyan templomban, melynek vezetője nem kimondottan Fidesz szimpatizáns, sőt ! A fidesz az októberi "népszavazást" totális győzelemnek akarja bebizonyítani, ezért gátlástalanul nyomja az idegenekkel szembeni félelem érzést keltő propagandáját.Pedig a fanfárokat már hangolják, a diadalittas győzelmi nyilatkozatok a fiókokban, a népszavazás csak díszlet. Orbán személyesen nyilatkozta, hogy bivalyerős "felhatalmazásra van szüksége az őszig brüsszeli csatározásokhoz. Ez itthon jól hangzik, Brüsszel meg magasról tesz rá.
kkalman
A félelem és a rettegés ébren tartása a cél. Ezzel is az okt. 2-i álnépszavazás sikerét akarja a csúti tahó biztosítani.
nezelodo
Teljesen véletlen lehet, hogy elsőnek Iványit tisztelte meg a "Szolgálunk és védjük Orbánt" embere. Lehet, hogy valami eddig nem látott dolog kezdődött el?
kukac50
Azért küldik oda Őket hátha ragad rájuk emberség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.