Ötmillió forint értékben négyezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és tizenhárom kilogramm vágott dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves megyei adó- és vámigazgatóságának pénzügyőrei a múlt héten, az ügyben orgazdaság miatt büntetőeljárás indult – tájékoztatta az igazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Paskujné Pifkó Mónika közleményében felidézte: a pénzügyőrök Andornaktályán megállítottak egy magyar állampolgár által vezetett személygépkocsit, amelynek a csomagtartójából nejlonzsákokba és kartondobozokba csomagolva mintegy kétezer doboz magyar adójegy nélküli, külföldi eredetű cigaretta került elő.

Mivel az ellenőrzéskor felmerült annak gyanúja, hogy a gépjárművezető a cigarettát egy egri pincében tárolja, a pénzügyőrök ott is ellenőrzést tartottak. A pincében további ezerhatszáz doboz ukrán eredetű adózatlan cigarettát és mintegy fél kilogramm vágott dohányt találtak.

A pénzügyi nyomozók a helyszínen szerzett információk alapján házkutatást tartottak a gépjárművezető és a pince tulajdonosának lakásán is. A sofőr lakásához tartozó közös tárolóban még háromszázhatvan doboz cigarettát és több mint tizenkét kilogramm vágott dohányt tároltak.

A három helyszínen tartott ellenőrzés alkalmával talált, csaknem ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát és vágott dohányt a NAV pénzügyi nyomozói lefoglalták, az ügyben orgazdaság gyanúja miatt büntetőeljárás, jövedéki törvénysértés miatt jövedéki eljárás indult. A várható jövedéki bírság összege meghaladja az ötmillió forintot – közölte a sajtóreferens.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.