Az elbukott 2010-es választás óta hallani, hogy nehéz anyagi helyzetbe sodródtak a szocialisták: a vereség után 432 millióval csökkent a központi költségvetésből nekik járó összeg, így a korábban felvett hitelek miatt meg kellett húzniuk a derékszíjat – írja a NOL.hu.

Milliárdos adóssága van az MSZP-nek

A pártnak háromféle hitele van, amelyek az MSZP pénzügyileg legrosszabb időszakában, 2014-ben együttesen közel 2 milliárd forintot tettek ki, ezt sikerült mára másfél milliárdra lefaragni. A legnagyobb tétel a Jókai utcai volt MSZP-székházra felvett svájci frank alapú devizahitel, ezentúl 2010 előtt vettek fel hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól, és van még a pártnak egy napi likviditást biztosító hitelkerete is.

A pénzügyi gödörből az segítheti ki a középpárttá zsugorodott ­MSZP-t, ha sikerül végre pénzre váltania a párthoz képest túlméretezetté vált Jókai utcai irodát, ahonnan már tavaly kiköltöztek a szocia­listák.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
@oncogito: A Fidesznek 2010-ben 5-6 milliárd adóssága volt. Most nincs. Pénzük meg mint a pelyva. Vajon milyen pénzből. Az MSZP-nek lényegesen kevesebb pénzből kell gazdálkodnia, mint korábban. El kell olvasni a cikket, miből fakad a tartozásuk. Abból, amiből számos más embernek, a valutában felvett hitelből. Még az is hozzátartozik, hogy 2010 előbb a svájci frank 260 forint körül mozgott, de volt még kevesebb is. A 180 forint körül felvett valuta majdnem a duplája lett. S egyszer azt mondta Orbán Viktor, hogy aki a forintot huzamosabb ideig 300 forint fölött tartja a valutát, annak kell kell mondania. Orbánnak 6 éve le kellett volna mondania. Nem beszélve arról, hogy Matolcsyék szándékosan tartották ilyen magasan a valutát, hogy száz milliárdokat "takarítsanak" meg a csókosoknak, amelyikből a villákat százmilliárdokért vették, illetve alapítványokat létesítettek, ez azok által garázdálkodtak. Ennek ellenére nem örülök az MSZP ilyen arányú adósságának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Ezek is csak arra jók, hogy a parlamentben minden széknek legyen "gazdája", ami négy éven keresztül többnyire üresen árválkodik.
wagabund
@Szókrakész: most, hogy így kérdezed, ez sem rossz meglátás, de én inkább arra a bográcsra utalnék, amely jelentéktelen helyen, jelentéktelen összejövetelen rotyog...
a húsosfazék az nem eladó...be van betonozva...2010 óta marhára megkötött. dinamit sem bontja ki.
Szókrakész
@kkalman: De milyen jól megélnek belőle!!!

Hogy vigye el mindenüket a pénzbehajtó!!!

És ezek osztanák az észt?!?!?!
Milliárdos tartozás mellett?!?!?!
süsüasárkány
Az a baj, hogy az országot is ilyen dilettáns módon vezették.
El kellene húzniuk!
Javíthatatlanok.
Az a nagy okos - Újhelyi - is Brüsszelből osztja az "észt"!
Jó napidíj üti a markát!
Isten óvja Magyarországot tőlük!
süsüasárkány
Az a baj, hogy az országot is ilyen dilettáns módon vezették.
El kellene húzniuk!
Javíthatatlanok.
Az a nagy okos - Újhelyi - is Brüsszelből osztja az "észt"!
Jó napidíj üti a markát!
Isten óvja Magyarországot tőlük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.