Egyre több patkányt látni a fővárosban. A Magyar Idők csütörtöki számában azt írta, többen jelezték, hogy már nappali órákban is találkoznak patkányokkal az Erzsébet tér és a Deák tér füves területein is. A fővárosi önkormányzat a lapot arról tájékoztatta, hogy a patkányirtás folyamatos, a rágcsálók jelenléte nem jelent közegészségügyi veszélyt.

Papp György, a patkányirtást végző Bábolna Bio Kártevőirtó és Szolgáltató Kft. patkányirtási részlegének vezetője a lapnak azt mondta, náluk nem jelezték a szokásosnál többen a rágcsálók jelenlétét, a Belvárosban észlelt problémát azonban ők is ismerik és együttműködnek az V. kerületi önkormányzattal a helyzet megoldása érdekében.

A szakember elmondta még, hogy

a patkányok szaporodási ciklusa rendkívül gyors: 3 hónapos korukban ivarérettek, a 21 napos vemhesség végén pedig 6-10 utódot is a világra hoznak. Egy 525 négyzetkilométeres városban mindig lesznek olyan elhanyagolt területek, amelyek ideális feltételeket biztosítanak a szaporodáshoz

– tette hozzá. A problémát leginkább az okozza, hogy gyakorlatilag folyamatosan piknikeznek a tereken az emberek, és nagyon sok a szemét, az ételmaradék.

A cég azokon a helyeken, ahol a korábbi években különösen sok patkányról érkezett bejelentés, speciális, a nedvességnek ellenálló irtószert helyez ki. Ilyen helyek például a csatornarendszer tisztítóaknái, valamint minden szabad víznyelő. Emellett rendelet írja elő, hogy többek között az iskolák, piacok, pályaudvarok, kórházak, éttermek, vágóhidak tulajdonosai is évente legalább kétszer kötelesek rágcsálóirtást végeztetni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
A cím alapján először fide$$ politikusokról készült cikkre gondoltam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
A parlamentbe is jól befészkelték magukat !
kkalman
A patkányirtást a Kossuth tér Duna felőli oldalán kellene kezdeni. Ott nagyon szaporák, és már régóta bevették magukat abba a szép, nagy épületbe. Hogy az, az országház? Hát Istenem! Ha egyszer ott szaporodtak el?
simmering73
Látjuk. Már a médiába is beette őket a fene.
dr. prédikátor
Igen! Elkelne már a parlamentbe4n is egy jó patkányírtó! egy AK 47 es személyében!!!
qxy
@szép új világ: Énis az hittem ezekről van szó.De a patkány rendes állat
1magyar
Az emberek tényleg nagyon felelőtlenek, de a közterület felügyelőket sem tudom minek tartják?
A kukák mellé, de még a szelektívek mellé is ledobálnak mindent és senki nem tesz semmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.