A bruttó hazai termék (GDP) 2,6 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva az első negyedévi 0,9 százalékos emelkedés után. Az előző negyedévhez mérten 1,1 százalékkal javult a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint azt követően, hogy 0,7 százalékkal csökkent az első negyedévben – jelentette a KSH.

A növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci szolgáltatások járultak hozzá, de az első negyedévvel ellentétben az ipar és a mezőgazdaság most nem fékezte, hanem támogatta a növekedést. Az építőipar teljesítménye ugyanakkor továbbra is visszahúzta a GDP emelkedését.

Az év első felében 1,7 százalékos volt a GDP emelkedése a nyers, és 1,5 százalékos a naptárhatással kiigazított adat szerint.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Újra megnyíltak az EU-s pénzcsapok. De hol van ez még a 2010-ben beharangozott évi 4-5 százaléktól?
simmering73
Meglódult neked az eszed tokja. Meg a nagy magyar infláció - hülyegyerek. 2008-ban 2000 ft volt egy hétvégei piaci bevásárlás, ma 5000 ft. Erre varrjál gombot te hazug tróger.
papa.49
Meglódult úgy félúton a szakadék oldalán, oszt. ha nem lesz belőle semmi akkor ki mond le, csak úgy szeretném előre tudni!!!
karma1
Nana, a meleg ido , a nyar mindig a leghuzosabb epitoipari szezon, es hat a belengetett stadionokat elkezdtek epiteni. Kellettek a kozmunkasok is az aroksopreshez... Magyarorszag jobban teljesit ... Kinn tartja a fejet a vizbol...
xcu
"Meglódult a magyar gazdaság"

- Ez az!
Megcsináltátok!
Innentől kezdve tejben-vajban fürdünk - vagy mégsem?.

Nő a GDP, de valahogy mi emberek, az ország lakossága mégis szegény marad.
Miért?

A becsületesek mindig szegények maradnak, addig az aljasok klubja egyre gazdagabb lesz.

Ez már régen nem a társadalmi kiegyenlítéséről szól, hanem az aljas, mindenre képes emberek gazdagodásáról.,

Szélső bal?
Talán nem is ördögtől való...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.