Az Országgyűlés két fideszes alelnökének és háznagyának jóval magasabb összegért bérel lakást a parlament, mint a többi képviselőnek – írja a Borsonline.

A törvény szerint nemcsak vidéken, hanem a fővárosban élő képviselők is jogosultak arra, hogy az Országgyűlés Hivatala Budapesten lakást vagy házat béreljen számukra, képviselői fizetésükön felül. A honatyák bruttó havi illetményének legfeljebb 25 százalékáért – alapesetben 186 900 forintért – köthető bérleti szerződés, de ebbe bele kell férjen a rezsiköltség is.

A legtöbb politikus albérlete a XIII. és V. kerületben található, közel a Parlamenthez. Lakbérük többnyire a maximális összeg közelében mozog.

A legolcsóbban Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője bérel lakást Csepelen, ő megelégszik egy havi 55 ezerért bérelt panellakással. Jóval drágább bérlakásokban élhetnek viszont az Országgyűlés vezető tisztségviselői, mivel az ő havi fizetésük magasabb.

A parlament háznagya, a fideszes Mátrai Márta havi 231 140, egyik alelnöke, a fideszes Jakab István 230 ezer forintért lakhat. A rekorder az Országgyűlés másik fideszes alelnöke, Lezsák Sándor, aki egyébként Lakitelken él. Ő havi 231 900 forintért kap albérletet.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"A törvény szerint nemcsak vidéken, hanem a fővárosban élő képviselők is jogosultak arra,..."Arra ügyeltek mocskosok, hogy amikor a jövedelmetek-javadalmatok-jogotok a tét, akkor szerint jártok el
Minden más esetben, az általatok hozott törvényeket magasan lexarjátok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Box Hill: Normális társadalmakban. Magyarországon ?
Veleda
Valójában mennyit fizet ki az albérletért? Tudja ezt számlával bizonyítani? Gondolom, nem. A törvényes az lenne, ha ezt számlával igazolja, és a lakástulajdonos ezután a jövedelem után adózna.
Persze, nem csak itt hanem minden esetben trükköznek a kiadásaikkal. Legyen az fogorvos, vagy fodrászat, ruhaszabászat, stb.
Megjegyzem, Lezsáknak van kijelölt dolgozószobája a parlamentben, tehát otthon nem kell irodát fenntartania.
Box Hill
@justhpeter: A társadalom azért nem normális Magyarországon, mert a nem lettek a normalitás elemei kialakítva a társadalom tagjai által.
Nem kérdezgetni kell ezt, hanem tudomásul venni, hogy mindenkinek dolga van ezzel, mégpedig sok.
Ludmilla
felháborító.Egy tanár ,orvos,hegesztő,ápolónő ...vagy bárki,ha lakhelyétől távol tud munkát találni,kénytelen maga fizetni a lakbért,jóval kevesebb fizetésből.Ezek közül a tolvajok közül meg az is felveszi,aki Budapesten vagy az agglomerációban él,mint pl.Lezsák Sándor
Hellcat
Mintha a fizetésükből nem futna rá tetves paraziták.
cs.n.
@Ludmilla: Támogatást igényelhet bárki, de az kritériumokhoz van kötve, és rövid ideig jár. Egyik feltétel pl. hogy messze kell, hogy legyen a munkahelye (min. 100 km), vagy napi több (min. 5-6 órát) kelljen utazni. Lezsák egy fityinget sem kapna, több feltételnek sem felelne meg "mezei" munkavállalóként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.