Nem sikerült a műtét, meghalt a beteg, ezért az orvos visszaküldte a hálapénzt! Mégpedig postai utalványon, a kórház címéről – írja a Blikk.

A küldeményt látva elállt Molnár András szava: döbbenten nézte a kézzel címzett papirost. A nem mindennapi eset a 100 tagú cigányzenekar egykori zenészével történt meg, akinek a feleségét operálták. Az asszony egy rutinműtétre feküdt be a kórházba. Az operáció során az orvos megsértett egy verőeret és elvágta az epevezetéket. Az asszony húsz nap múlva meghalt.

 Az operációt megelőző nap adott a család 50 ezer forintot az orvosnak, a műtét után akarták a többit. Az utóbbi nem történt meg.

A család Rozáliát gyászolta, amikor februárban utalvány érkezett hozzájuk.

– Az orvos a kórház címéről küldte vissza azt az ötvenezer forint hálapénzt. Először át sem akartuk venni az összeget – mondta a lánya, Mónika.

– A kórház hálapénzre vonatkozó szabályzatát nem ismerem, de korrekt magatartás az orvostól, hogy visszaküldte a paraszolvenciát – nyilatkozta dr. Ábrahám László ügyvéd. – Álláspontom szerint azonban ezzel elismerte, hogy nem a megfelelő gondossággal járt el a műtét során.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Ez a Latján túl történik, az orvos többet nem praktizál az biztos.
Nálunk a szemlélet, holló, holló szemét nem vájja ki.
Feudális a rendszer.
Mondom 36 év EÜ - ben dolgozás után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@Perwool: 11:03 mikor a két gyerek manduláját kivették ...egy híres főorvos , Ő is azt mondta , tegyem el jobb célokra. Ellenben ha a két gyerekről adnék fotót , azt szívesen kitenné az asztalán az üveglap alá. Volt is már egy jó csomó ott , láttam.
Perwool
@ila51: Igen vannak ilyen orvosok, bár, kevesen de vannak!
De, mint minden más esetben, hajlamosak vagyunk általánosítani.
CHEWBACCA
@magyarbakancs: Most van gulyás-kommunizmus! 25 éve egyre inkább! Nézd meg ezeket a díszvirágokat! Kik voltak a szüleik + a nagyszüleik???
Bástya Béla Elvtárs
@archive: Ez a baj hogy létezik ez a szó, hogy "rutinműtét" !!! Minden emberi egyed önálló lény. Ne legyek én rutinpálya senkinek!
magyarbakancs
@CHEWBACCA: "Nézd meg ezeket a díszvirágokat! Kik voltak a szüleik + a nagyszüleik???"
Nemcsak a szüleik hanem ők maguk is komcsik voltak aztán ,liberálisok,most meg keresztények.
CHEWBACCA
@magyarbakancs: Ja! Tudod, a szakma dinasztiálisan öröklődik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.