A Legfőbb Ügyészség a korrupció elleni harc kiemelkedő sikerének és jelentős állomásának nevezte a Mengyi Roland fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt csütörtöki közleményében, amellyel egyes közszereplőknek az ügyben tett nyilatkozataira reagált.

"A 2015. április 1. napjától folyamatban lévő nyomozás során a nyomozó hatóság – és nem bármilyen külső szereplő – tárta fel mindazon bizonyítékokat, amelyek a bűncselekmények megalapozott gyanújához vezettek, és amelyek egy része a sajtóban utólag megjelent" – írták.

A közlemény felidézte: a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága 2016. július 11-én az addig általa folytatott nyomozást – mivel mentelmi joggal rendelkező személy érintettsége merült fel az ügyben – a Központi Nyomozó Főügyészséghez tette át.

A Központi Nyomozó Főügyészség soron kívül eljárva, az eddigi nyomozati anyagot átvizsgálva jutott arra, hogy Mengyi Rolanddal szemben fennáll a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének és bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja.

Kitértek arra is, hogy a képviselő gyanúsítotti kihallgatására a mentelmi jog felfüggesztése esetén nyílik lehetőség. A nyomozás jelenleg is folyamatban van, határidejét a Legfőbb Ügyészség 2016. december 12-ig hosszabbította meg.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője csütörtök délelőtt jelentette be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését egy korrupciós ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
""Parasztáldozat "",,,Persze ,hogy az...Gondolom elfelejtett valakiknek tovább osztani a Kiccsákó..Oszt hirtelen megjött a kilövési engedély.
Clavigo
""Parasztáldozat "",,,Persze ,hogy az...Gondolom elfelejtett valakiknek tovább osztani a Kiccsákó..Oszt hirtelen megjött a kilövési engedély.
namihami
Te kis hülye, mit gondoltál? Még a Mészáros& Mangalicza valamint a többi (persze nem stróman) se mer kizárólag a saját zsebre dolgozni. Akkor jössz Te és bepróbálkozol?
Hiába no, aki hülye az pórul jár. És ez példa a többi próbálkozónak is.
""Senkit nem hagyunk az út szélén.""--pláne ha még börtöncella is kilátásban van vagy esetleg csak lehetséges . Ez még lutri, hiszen azért mégiscsak a mi kutyánk kölykéről van szó. Bár ez a pénz már az ablakban.
justhpeter
@Hofipisti: Erre gondoltam én is. De miután végigolvasták és magukévá tették Mennyi Annyi képviselő úr aktáját, igazán elkezdhetik Rogán miniszter úr aktáját olvasgatni. Annál is inkább, mert a nép már vágyik egy kis karácsonyi meglepetésre. Gondolom addigra ezt a másikat is vezetgethetik majd láncon a híradókban.
Hofipisti
@justhpeter: Szép álom, de számomra elképzelhetetlen. Jogszerűen ezekkel - ilyen igazságszolgáltatási-, de akár jogszolgáltatási rendszerben EZEKKEL nem lehet zöld ágra jutni. Máshol kell keresni a megoldást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.