Az év első felében "tovább folytatódott a keresetek dinamikus emelkedése", ugyanis a január-júniusi időszakban 7,5 százalékos volt a reálbér-növekedés – ezt bírta mondani a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken az M1 állami propagandacsatornán.

Drasztikusan emelkednek a fizetések az államtitkár szerint

Cseresnyés Péter azt állította: a 7,5 százalékos nettó reálbér-emelkedés azt jelenti, hogy az éves jövedelmek közel egy havi keresettel nőttek.

Szerinte a közigazgatásban, a közszférában végrehajtott béremelés húzta magával a versenyszférát, ugyanis a közszférában 12 százalékos, míg a vállalkozásoknál 6,8 százalékos volt a reálbér-emelkedés.

Az NGM az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: három és fél éve töretlen a reálbér-emelkedés Magyarországon.

Csak bele ne fulladjunk a sok kaviárba és pezsgőbe, államtitkár úr!

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Hooogyne!
Mindazoké, akik boldogan, bő nyállal lefetyelik a csúti tébolyult bűnöző Altáját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@eszegfu: Normális országban ezt csalásnak hívják, ugye???
eszegfu
@papa.49: Valahogy ugy! Ezt még az épitőiparban sem csinálják, ott max. egyáltalán nincsenek bejelentve az emberek... de ezek a vagyonvédelmi cégek ahogy "feketéznek"?! Nem véletlenül Pintérnek - esetleg "hozzá köthető" -- van ebből is a legnagyobb cége. Gondold el, hogy az emlitett szomszédom a napokban kapott egy ajánlott levelet, melyben egy "kilépő" papir garnitura volt 1 hónapi munkaviszonyról... a céget nem is ismeri. Nem tudjuk eldönteni: a jelenlegi cége "nyeregelt" át más cégre, vagy "csak" az adatait felhasználva legalizáltak 1 havi nettó keresetet, amit a tulaj már nyugodtan zsebre tehetett. Egy ördögi kör! Ha szól, akkor ki is rughatják, ha nem szól esetleg ő marad "szarban"... bevallja, vagy sem 2016-ra (5 év az elévülési idő)?! Ezeknek viszont semmi köze a kormány tetteihez, csak azt nem értem: tudják a csalás létezését és mégsem ellenőrzi a vagyonvédelmi cégeket a NAV?!
papa.49
@eszegfu: Azokat nem ellenőrizheti hiszen fütyisz közeli cégek!!!
Az ismerősöd jó nagy kakiba került mert ha nem vallja be azt a hónapot, és kiderül a csalás öt is meghurcolják, és rávernek jókora büntit is, ha meg bejelenti a céget esetleg kirúgják, hiszen ott állnak sorban az ajtóban az emberek!!!
Ő mindenesetre jobban jár ha befizeti a járulékokat arra az 1 hónapra, mert ha a nav rászáll sokkalta többe fog neki kerülni!!!
Privibe írok neked...
perfekt
Figyelj kenguru.A tisztességes emberek olvasatában,csak a lopásból eredő un--fizetések-emelkednek drasztikusan, nektek s barátaidnak-mondhatnám elvtársaidnak.Kérdezd meg az embereket, ők mit szólnak ehhez a nagy" jóléthez"
Ó-buda
ezért megy el egyre több ember az országbol!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.