A kultúráért felelős államtitkár szerint újra válaszúthoz ért Magyarország. Hoppál Péter az augusztus 20. alkalmából szombaton Komlón megrendezett ünnepségen arra szólított fel, hogy legyünk mi Szent István örökösei, kincseink őrzői a "Nyugat-Európában megbukott multikulturalizmussal" szemben.

Az államtitkár közölte: a válaszúthoz érkezett Szent István király "hitében megerősödve a legjobb döntést hozta" a középkori magyar állam megalapításával. Hoppál Péter a magyar történelem küzdelmes eseményeit sorolva arról beszélt, a magyar lélek nehéz időkben sem hagyta, hogy nemzeti értékei elvesszenek.

"E feladat a mai generáció számára sem szűnik meg" – hangsúlyozta Hoppál Péter, aki úgy vélekedett, a 21. századi multikulturalizmus és internacionalizmus nyugat-európai kísérletei megbuktak.

Történetírókra utalva azt mondta, hogy a migrációs válság "a tatárjáráshoz hasonlítható veszély, amely ismét válaszút elé állítja Magyarországot".

Ezért megint az összefogás irányába kell haladni – jelentette ki az államtitkár, hangsúlyozva, hogy Nyugat-Európában, ahol "hetente történnek terrorcselekmények", ma nincs biztonság, nincs stabilitás és megkérdőjeleződnek a régi értékek.

"Mi nem ilyen országot szeretnénk átadni gyerekeinknek, unokáinknak, hanem egy biztonságos, fejlődő Magyarországot" – jelentette ki a politikus.

A kontinensen a közép-európai országok egysége teremtheti meg azt a kulturális önazonosságot, amiért Szent István óta sok évszázadon keresztül kellett megküzdeni eleinknek – hangoztatta.

Hoppál Péter az október 2-ai kvótanépszavazásról szólva úgy fogalmazott: "mondjuk el azoknak, akik most elfeledkeznek rólunk Brüsszelben, hogy van önazonosságunk, identitásunk, és nekünk még működik a nemzeti immunrendszerünk".

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@1magyar: Ne aggódj a nyugdíjunkért, az majd Orbán fogja ellopni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Nézzétek meg a videót is és gondolkodjatok el azon, ti mit tennétek ha ilyen helyzetben lennétek
index.hu/mindekozben/poszt/2016/08/17/ha_ebbol_nem_lesz_hires_sajtofoto_akkor_semmibol/

Terroristák a migránsok előtt is voltak és lesznek is, ha nem változtatunk a hozzáállásunkon.
Az öngyilkos merénylőnek nincs semmije, nincs vesztenivalója. Élhető hazát kell biztostani neki - ehelyett háborút kapnak - vagy rabszolgasorsot. Csodáljátok hogy jobb életet szeretne magának és a gyerekeinek? Csodáljátok hogy nem hagyja magára idős szüleit? Milyen emberek vagytok?
eugen4402
Az a gyanúm, mióta létezik Nyugat-Európa, egyfolytában mást se csinál, csak hanyatlik. Nekem már feltűnt, hogy megbukott a Római Birodalom, a Frank Birodalom, sőt a legyőzhetetlen Spanyol Armadát is kipi..ázták 1588-ban, hogy a többi kudarcot ne is soroljam. Ny. Európa lételeme az állandó hanyatlás, csak azt nem értem, hogy Afrikából és Ázsiából miért oda akar menni a sok hülye barom...?
világlátó
@Nil: Jól megdolgoztatod azokat, akik komolyan vették az ajánlatodat a videókkal. Én most rászántam az estémet, hogy az ajánlott videó mellett a többit is megnéztem.Ez maga a pokol, Allahu Akbar kiáltások szüntelen ismétlése mellett. Ez egy semmiféle korábbi háborúkhoz nem hasonlítható értelmetlen pusztítás a semmiért.Ami mégis megragadta a figyelmemet, az a mértéktelenül felhasznált lőszer, az AK47 -es karabély lőszertől a BMP76 -os gránáton át a 120-as aknavető aknagránáton át a 155 -ös ágyútarackig, a T72 -estől a 3.generációs páncélgránátig.Mind volt szovjet harceszköz. Muníció pedig, ahogy látjuk, kitart már mióta, pedig lőnek ha látják a célt, ha nem.Komoly szállítmány lehetett ez az " anyag " a múltban, de talán még indig tart. A kurd pesmergák pedig összeszedik az elhullajtott fegyvert, lőszert és úgy harcolnak. Ők legalább tudják miért harcolnak, bár , mint mondják a remény hal meg utoljára. ők egy önálló kurd hazáért kűzdenek, azt hiszik ezzel a nemzeti összefogással végzett harccal kivívhatják a világ szolidaritását és az majd hálából saját hazát ad nekik. Úgy legyen, kívánom őszintén.Ami a IS banditáit, idióta gyilkosait illeti, csak a likvidálás és a módszeres felkutatásuk , megbüntetésük hozhat valami eredményt. Már menekülnek, de Európába. Hitszónokaik pedig segítik őket. Allahu Akbar ! hangoztatják. Nem tudom elhinni, hogy egyáltalán tisztában vannak - e a cselekedeteikkel. A videókat látva csak a vad gyilkolási szándékot látom az arcokon és valami ostoba önfeláldozási hajlamot, mert a paradicsomba jutnak, - mondják.A lényeg: ott kell rendet tenni, mielőbb, mert a helyreállítás évtizedekig is eltarthat, amit a világ többi országának is segítenie kell, önvédelemből.
Kovács Gizella
Ez olyan mint a bringás :DDDD
Az is mindig túltolja DDDDD
Nil
@világlátó: Ahogy az imám elferdíti a Korán tanításait, anno a papok tették ezt a Bibliával.
A buta embereket mindig meg lehet vezetni (butaság nem függ az iskolázottságtól)
Itthon is ezt látom és előbb utóbb vér fog folyni itt is. Nem a bevándorlók miatt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.