Magyarország a saját határának őrzésével egyúttal Európa külső határát is őrzi, és mindent megtesz az európai emberek biztonságáért – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Bakondi György úgy fogalmazott, hogy ennek történelmi hagyománya van: Magyarország évszázadok óta így cselekszik.

Azt mondta, hogy a határőrizet vagy a népszavazás fontosságát nem azon lehet lemérni, hogy jelenleg hány migráns tartózkodik az országban. A fő szempont az, hogy be kell tartani az Európai Unió jogszabályait – emelte ki.

Felidézte, hogy a migrációs válság kezdetén Magyarországot sok támadás érte a bevezetett intézkedések miatt, ugyanakkor megjegyezte, hogy mára jelentősen megváltozott a helyzet: minden európai állam kormánya érzékelte a lakosság hangulatváltozását, és védekezésbe kezdett.

Hangsúlyozta, hogy már nemcsak a visegrádi négyek, hanem sok más ország is úgy gondolja, éppen elegen jutottak be ellenőrzés nélkül az unió területére, és ezért fontos érdek a belbiztonság megszilárdítása.

Bakondi György arról is beszélt, hogy Magyarország eddig sem engedett és ezt követően sem enged semmiféle zsarolásnak, legyen szó demonstrációról, erőszakos tiltott határátlépésről vagy bármilyen más fenyegetésről. A magyar szigorító intézkedések eredményesek, ugyanis míg tavaly nyáron naponta sok ezren lépték át a határt, most átlagosan csupán mintegy százan kísérlik meg – tette hozzá.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Az úgynevezett "Magyarország" közben meg szétlopja belülről.
Mert ráadásul még annyira becsületes is a háromzsebű félázsiai zsírmajom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Micsodát? Hogy a határvédelmet komolyan veszi? Az már csak természetesnek kellene lennie egy normális világban, de ez az Európa finoman szólva igencsak botladozik, a balfékek nagyon lassan ébredeznek, a banya meg sohasem fog felébredni.

Engem nem tudsz szívatni a politikával, mert engem nem érdekel mit mondanak, nekik csak 3 dolog a fontos: hazudni, hazudni, hazudni.

Meg egy a ráadás: minden pénct ide.

Nekik jól bejött a migráció, ezzel nyerik a választásokat.

Nekünk meg szerencsénk van mert épült kerítés. Enélkül a mai napig tízezrével zúgnának befelé, mert a Görögöknek esze ágában sincs megálljt parancsolni nekik. A török is csak a markát tartja, törékeny az ő segítségük és már csak ők hiányoznak nekünk.
tutajos
@Peller Anikó: Tudtad?
Görögország 15 000km-es partvonalából csak 4000km a szárazföldi !
11 000 km hosszú tengerpartvonalat KÉPTELENSÉG őrizni-szűrni!
Bezonyám!
"Na, ugye!"
Peller Anikó
Lázas vagy te. Nem a 11 000 km-t kell őrizni, mert nem a szigetekre tartanak az arabok. A szigetekről tovább akarnak menni és ezt embercsempész hálózat segíti.

Nem szűrni kell, hanem megállítani. Csak a nemakarásnak képtelenség a vége.
papa.49
Azért fontos lenne tudomásul venni azt az 300 km. ami a magyar határ, eltörpül a több tízezer km. Uniós határok mellett,még 1 % sincs, kissé nagyképű, volt a vakondi elvtárs, mikor kijelentette mi őrizzük az Unió határait...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.