A Publicus friss reprezentatív kutatása a budapesti rendezésű olimpia megítélését vizsgálta, és azt hogy mennyire követik idehaza a riói olimpiát. A felmérés a Vasárnapi Hírek megbízásából készült.

A megkérdezettek harmada szorosan követi a riói olimpiai játékokat, ők minden közvetített, vagy minden magyar sporteseményt megnéznek.

A válaszadók majd fele csupán a fontosabb magyar vonatkozású eseményeket, összefoglalókat esetleg eredményeket követi. Míg minden ötödik megkérdezett nem követi a most zajló olimpiát.

Tíz megkérdezettből nyolcan nemzeti büszkeségből, a magyar sikerek iránti lelkesedéből követik az eseményeket.

Szintén tízből nyolcan gondolják azt, hogy a budapesti olimpia növelné az ország ismertségét, és tízből hat szerint javítaná is az ország megítélését.

Ám a megkérdezettek háromnegyede szerint az olimpia túl sokba kerülne, és a pénzt másra kellene költeni, míg kétharmad szerint az ország egyszerűen túl szegély az olimpia megrendezéséhez.

A magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát

Majd' ennyien gondolják azt is, hogy a Fidesz-közeli vállalkozókat gazdagítaná az olimpiára költött pénz. Olimpia helyett a válaszadók kétharmada az inkább egészségügyet, egyharmada az oktatást fejlesztené, míg egyötöd a szegénységet számolná fel.

A válaszadók többsége, 50 százaléka (45 százalék ellenében) nem támogatja, hogy 2024-ben Budapesten rendezzenek olimpiát, és ez a támogatás is közel felével csökken, ha a megkérdezetteket szembesítik a várható költségekkel.

Tíz megkérdezettből hat úgy gondolja, hogy a kormány egyoldalúan tájékoztat az olimpia kérdésében.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Én nem értek valamit! A statisztika szerint elsöprő többsége van a kormánynak, csak egy pár százezer hazaáruló veri a tamtamot az olimpia ellen, akkor miért nem lehet népszavazást tartani?
Ezer milliárdokról nem lehet!? 300 forintról lehetett, sőt majdnem a vasárnapi boltzárról is, de beszartak.
Olyan biztosak abban, hogy a többség támogatja őket, akkor???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
@Csizmás Kond: Mi van szőrös talp.
Kapod a magyar adófizetők véres verejtékkel megkeresett pénzét támogatásnak?
Így könnyű dumálni Romániából.
Így könnyű isteníteni a fityiszt.
Kérdezzél csak meg erről egy itt élő vidékit mi a véleménye erről.
Te csak ugatod a mezőgazdaságot de halvány lila fogalmad nincs róla.
Király dinnye ültetvény van?
kkalman
@Csizmás Kond: ma, 06:42 Kösz a lehetőséget a kertimunkatovábbképzés tárgyában, de én is falun lakom. Mozgáskorlátozottként igyekszem megcsinálni amit meg tudok. Ettől függetlenül a nagy magyar valóság még mindig az, amit az előbb írtam. És ne akard megmagyarázni, hogy vesz valaki egy kiló krumplit ebédre, akkor ne egyen, hanem inkább vesse el, mert hónapok múlva akár tíz kiló is lehet belőle. És akkor az egyéb vetőmagról nem beszéltünk. Azt mibű? Észt osztani lehet, messziről. A valósággal szembesülni csak a helyszínen, az emberekkel beszélgetve.
Csizmás Kond
@kkalman: ...nem akarok én senkit kiábrándítani, de a panaszkodók zöme nem a nincstelenség miatt nem gazdálkodik hanem kifogások miatt.
kkalman
@Csizmás Kond: ma, 08:06 Az mellett, hogy van igazság is a mondandódban, arra a kérdésre, hogy vetőmagot miből, ha élelemre sem telik még mindig nem válaszoltál. Esetleg, ha erre a kérdésre válaszolnál, terelés nélkül, akkor vállalnám, hogy mikor járom a környék falvait, a polgármesterek segítségével terjesztem a világmegváltó módszeredet. Mármint azt, hogy, hogy lehet vetőmaghoz jutni pénz nélkül, de csak kizárólag törvényesen.
Csizmás Kond
@kkalman: Egy épelméjú, és normális gondolkodású embernek ha van földterülete nem kell külön megmagyarázni, hogy azt beültesse és némi odaadással ha nem is csillagászati de hasznot is húzhat belőle.
A vetőmag meg hasonlók ha nem is egyszerre de folyamatosan beszerezhetőek...de akit erre is tanítani kell az inkább ne fogjon neki.
A pénzt megspórolni igaz a legnehezebb de lehetetlen abban sincs...és nem hiszem, hogy aki akarna valamit ne tudna...
kukac50
Több pénzbe kerül, mint amit hozna,ezt kellene szem előtt tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.