Az MSZP felszólítja a Fideszt, teremtse meg a lehetőségét annak, hogy mindenki ugyanolyan feltételek mellett élhessen szavazati jogával – mondta Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A politikus azt követően nyilatkozott, hogy határozatképtelenség miatt a napirend előtti felszólalások után bezárták az Országgyűlés hétfőre összehívott rendkívüli ülését, így nem került napirendre a választási eljárási törvény módosítása.

Szakács László hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt az ülésen, ezért nem születhetett meg az a döntés, hogy a külföldön dolgozó magyarok ugyanúgy szavazhassanak, mint a határon túli magyarok.

Hozzátette:

egy kormányzat nem teheti meg, hogy kénye-kedve szerint válogasson, kinek nehezíti és kinek könnyíti meg, hogy leadja voksát.

A rendkívüli ülést a Jobbik kezdeményezte az MSZP és az LMP támogatásával. Az ellenzéki párt azért javasolt jogszabály-módosítást, hogy minden külföldön élő magyar szavazhasson levélben már az októberi kvótareferendumtól kezdve, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e állandó magyarországi lakhellyel.

A kormánypártok előre jelezték, hogy nem értenek egyet a levélben történő szavazás lehetőségének kibővítésével és nem mennek el az ülésre.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Vajon milyen csoportos betegség gátolta meg a kormánypártot, hogy képviselői részt vegyenek a vitanapon?Egyúttal a látszat demokráciát is tudták volna igazolni. Bementek volna a szokásos Orbán által előírtak szerint szavaztak volna!

"A kormánypártok előre jelezték, hogy nem értenek egyet a levélben történő szavazás lehetőségének kibővítésével és nem mennek el az ülésre."

"A kormány a magyar embereket védi, számít a véleményükre"...
Valóban!?...Most ez, pont sikerült is!!!
Hogy hűljön rájuk a bőr!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
krumpli
@Perwool: A ' debil ' nem depresszióst jelent ! A depi inkább.
Hellcat
Hát igen az szavazhat levélben akiket a fidesz már lefizetett...akik meg az jobbik mszp dk közül szavaznánka valamelyikre mert a fidesz miatt elhagyta az országot...na hát ő neki nehogymár egyszerű legyen.
@krumpli: viccpárt? ugye tudod, hogy itt épp egy jobbikos kezdeményezést támogatnak? vagy csak ész nélkül reagáltál a címre?
krumpli
@Hellcat: A cukiságpárt már nem a jobbik, vona benyalt orbánnak, de ezt nyiltan ugysem mutatja ki. Tarsd közel a barátaidat, de az ellenségedet mégközelebb.
Perwool
@krumpli: Tudom! De, a Fidesz és nyája nem depressziós nem depi, hanem bíz debil!
Debil=szellemileg visszamaradt

Nem kell megköszönnöd! Csak segítettem!-:)))
Hellcat
@krumpli: Akkor elnézést kérek. :) Így máris értelmet nyert a hozzászólásos :)
eugen4402
Nagyon úgy fest, hogy ezt a levelezőrovatos szavazást át kell alakítani. Legjobb lesz, ha tiszta vizet öntenek a pohárba, ezt a törvényt módosítják a következőképpen: - Ezután mindenki szavazhat levélben, aki hallott a magyarok létezéséről, de csak azok a voksok érvényesek, melyek a Fideszt támogatják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.